N. V. | 26. 10. 2024, 13:00

Slovensko mesto, ki obljublja "čarobne" praznike, bo letos brez drsališča in ognjemeta

Profimedia/Miloš Vujinovič/Bobo/fotomontaža

Domačini bodo morali pozabiti na nekatere zimske atrakcije, ki so jih razveseljevale v preteklosti. 

Praznično dogajanje v mestu Maribor, ki poteka vsako leto v zimskem času, so poimenovali Čarobni Maribor. A letos bodo prazniki v štajerski prestolnici spet nekoliko manj bleščeči in čarobni. Tudi letošnjo zimsko sezono bo Maribor brez drsališča na prostem, prav tako bodo imeli silvestrovanje brez ognjemeta

Brez drsališča v središču mesta

Kljub pričakovanjem številnih meščanov in obiskovalcev mesta na Zavodu za turizem Maribor pravijo, da odprto drsališče zaradi nepredvidljivega vremena in trajnostnih razlogov ne bo postavljeno. "Vreme v zimskih mesecih ne omogoča idealnih razmer za drsanje oziroma vzdrževanje drsalne površine na prostem, medtem ko je Ledna dvorana v bližini mestnega jedra odlična priložnost za zabavo na ledu za ključne ciljne skupine Čarobnega Maribora," so pojasnili, da imajo Mariborčani Ledno dvorano in zato ne potrebujejo drsališča na prostem. Ob tem so še dodali, da če bo na voljo dovolj finančnih sredstev, bodo partnerji Čarobnega Maribora preučili možnost postavitve drsališča s ploskvijo iz umetne mase.

Ledna dvorana Maribor drsanje

Na Zavodu za turizem Maribor menijo, da Mariborčani ne potrebujejo drsališča na prostem, saj imajo Ledno dvorano.

Facebook/Šport Maribor I JHMB

Drsališča v središču Maribora ni bilo že lani. Lansko zimo je edino drsališče na prostem stalo v Krajevni skupnosti Kamnica. Predsednik mariborskega sveta Simon Hauptman je za Maribor24 priznal, da se o tem, ali bi drsališče postavili letos vsaj tam, na seji niso pogovarjali. Se pa bodo v prihodnjih tednih, je dejal.

Silvestrovanje brez ognjemeta 

V Mariboru pa bo tradicionalno silvestrovanje na Trgu Leona Štuklja, kjer bodo obiskovalci uživali v bogatem glasbenem programu in gostinski ponudbi. "Tradicionalno" bo Maribor tudi letos brez ognjemeta. Na mariborski občini se že nekaj zadnjih let za ognjemet niso odločili, saj pravijo, da se zavedajo negativnih vplivov na ljudi, živali in okolje.

Čarobni Maribor

Kljub odsotnosti drsališča in ognjemeta bo Mestna občina Maribor poskrbela za bogat program dogodkov v okviru Čarobnega Maribora, ki bo potekal kar 34 dni. Program bodo uradno odprli v četrtek, 28. novembra, ko bodo mestne ulice in trgi zasijali v praznični razsvetljavi

Čarobni Maribor prazniki december Trg Leona Štuklja koncerti

V Mariboru bodo kljub temu poskrbeli za bogat program dogodkov. Čarobni Maribor se 28. novembra začne s prižigom prazničnih lučk.

Miloš Vujinovič/Bobo

Božična vas na Glavnem trgu bo ponovno osrednja atrakcija – s panoramskim kolesom in prazničnim vrtiljakom za najmlajše. Poleg osrednjih prizorišč bodo letošnji program še obogatili z dogajanji v Kulturni četrti Minoriti in na Trgu najstarejše trte.  

Letos organizatorji obljubljajo tudi, da bodo namenili več pozornosti izboljšanju uporabniške izkušnje, vključno z informiranjem o parkirnih mestih in spodbujanjem uporabe mestnega avtobusnega prevoza.

Novo na Metroplay: Gojmir Lešnjak - Gojc o svoji dolgi in bogati karieri