Uredništvo | 24. 5. 2024, 08:54

Odlična novica za celjske ljubitelje športa: kmalu bodo lahko uporabljali ...

Profimedia

Projekt, vreden dobrih 600.000 evrov, bo razveselil tako profesionalne kot amaterske športnike.

V Celju so končali prenovo atletske steze na stadionu Kladivar, so sporočili s celjske mestne občine. Kot so zapisali in bo znova omogočil ustrezne pogoje za treninge in organizacijo atletskih tekmovanj. Prvo večje tekmovanje bo na sporedu že konec junija, ko bo Celje gostilo državno prvenstvo Slovenije, so sporočili.

Mestna občina Celje

Celotno stezo preplastili z novo prevleko

Atletski stadion Kladivar za Celje predstavlja zelo pomembno športno infrastrukturo, saj je stičišče vseh generacij tekmovalcev in rekreativcev, predvsem atletov. Stadion je namenjen tako vrhunskemu športu kot tudi športu invalidov, vrtčevski in šolski vzgoji ter drugim rekreativcem. Mestna občina Celje je projekt prenove steze začela lani, dokončno izvedbo pa je v letošnje leto podaljšalo slabše vreme v pozni jeseni. 

Med obnovo so celotno stezo preplastili z novo sintetično prevleko, vključno z vsemi potrebnimi površinami za skok v daljino, skok v višino, skok s palico in met kopja. Obnovili so tudi bazen za vodno oviro. Vse navedeno bo športnikom, med katerimi prednjačijo odlični atletinje in atleti AD Kladivar, omogočilo optimalne pogoje za vadbo in izvedbo tekmovanj, so na mestni občini zapisali v sporočilu za javnost.

Mestna občina Celje

Eden najpomembnejših športnih objektov v regiji

"Obnova atletske steze je eden pomembnejših športnih projektov v tem mandatu, saj je stadion Kladivar dom številnih ljubiteljev športa. Na njem so se v preteklosti kalili mnogi izjemni športniki in športnice, zato verjamemo, da bo nova steza omogočila športni razvoj tudi novim generacijam, ki nas bodo lahko v prihodnosti navduševale s svojimi dosežki," je povedal župan Mestne občine Celje Matija Kovač.

"Te površine uporabljajo številni klubi, pa tudi šolarji in dijaki iz Celja ter okoliških občin, ki se na njem merijo na raznih tekmovanjih, s čimer se Kladivar uvršča med najpomembnejše športne objekte v širši regiji," je dodal.

Mestna občina Celje

Kot so pojasnili na mestni občini, je vrednost izvedenih del znaša dobrih 600.000 evrov. Pri tem je največji del investicije financirala Mestna občina Celje, 45.750 evrov je zagotovilo Atletsko društvo Kladivar, projekt pa sta finančno podprla tudi Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, ki je prispevalo 100.000 evrov in Fundacija za šport, ki je prispevala 68.973 evrov. 

Uradno odprtje čez dober mesec

Uradno odprtje prenovljenega stadiona bo potekalo 29. junija 2024, ko bo Atletsko društvo Kladivar v Celju gostilo državno prvenstvo Slovenije, kar bo poseben dogodek za vse ljubitelje športa. 

Mestna občina Celje

"Zelo smo veseli zaključka tega projekta, ki bo našim atletinjam in atletom znova omogočil vrhunske pogoje za trening, hkrati pa prinaša tudi možnost za izvedbo tekmovanj na državnem in mednarodnem nivoju. V društvu si želimo, da bi miting Celjskih knezov že v naslednjem letu dobil licenco Evropske atletske zveze, s čimer bi slovenskim atletinjam in atletom zagotovili čim boljše izhodiščne pogoje za uvrstitve na svetovnih lestvicah World Rankings," veselja po obnovi ne skriva predsednik AD Kladivar Stane Rozman.

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec