11. 9. 2024, 14:24 | Vir: STA

Dobra novica za strastne nakupovalce: v Cityparku bodo odprli dve novi trgovini

Bobo

Trgovini naj bi zaživeli že ta mesec.

V nakupovalnem središču Citypark v Ljubljani gradijo novo sončno elektrarno z močjo 1100 kilovatov. Z vsemi sončnimi elektrarnami bodo tako skupno pokrili 15 odstotkov vseh potreb po energiji v nakupovalnem središču, je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani dejal center manager Cityparka Andrej Ropret.

Po Ropretovih besedah bo nova pridobitev na omrežje priklopljena predvidoma prihodnji mesec. Skupaj s prvo elektrarno z močjo 714 kilovatov, ki so jo zgradili lani, bo skupna moč sončnih elektrarn po novem znašala 1814 kilovatov. S tem bodo ne samo pokrili 15 odstotkov vseh potreb po energiji, temveč tudi zmanjšali emisije ogljikovega dioksida za 370 ton na leto, kar je primerljivo z zasaditvijo 14.000 dreves.

CityPark

"Poleg izgradnje fotovoltaičnega sistema smo ozelenili tudi strešne površine in zamenjali prodnate površine z vegetacijsko plastjo mahu in lišajev. Na ta način zagotavljamo dobro mikroklimo v urbanih območjih in prispevamo k ohranjanju biotske raznovrstnosti in zmanjšanju učinka toplotnih otokov," je še navedel.

Prihajata dve novi trgovini

V Cityparku, ki se ponaša z več kot 120 trgovinami in gostinskimi lokali, so napovedali tudi odprtje novih poslovalnic.

"Že ta mesec bomo odprli specializirano trgovino Knajfi z vrhunskimi japonskimi noži in kuhinjskimi dodatki najvišje kakovosti. V začetku oktobra se nam bo v pritličju pridružila še blagovna znamka Intimissimi Uomo s spodnjim perilom za moške," je še dejal Ropret.

Izpostavili so še dva večja dogodka, ki ju pripravljajo v prihodnjih dveh mesecih. Prvi je srečanje eksotičnih vozil v Sloveniji na strehi Cityparkove parkirne hiše 28. septembra. Kot je povedala vodja marketinga v Cityparku Maja Vidmar, bo razstavljenih več kot 300 eksotičnih avtomobilov z dobrodelno noto. Drugi večji dogodek pa bo sestavljanje velikega mozaika iz kock Lego od 17. do 19. oktobra. Že to soboto pa organizirajo igričarski dogodek - gaming pop up.

Med drugimi jesenskimi dogodki so omenili tudi brezplačne gledališke predstave za otroke vsak petek v mesecu, kot novost pa izpostavili brezplačno modno svetovanje.

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec