Uredništvo | 9. 9. 2024, 13:40

Ste vedeli, da imajo družbena omrežja tolikšno moč, da vam lahko uničijo partnerski odnos?

Profimedia

Slabi učinki prekomerne uporabe družbenih omrežij lahko tudi negativno vplivajo na vaš romantični odnos.

Družbena omrežja so v današnjem času uporaben pripomoček za vsakodnevno življenje, vendar imajo lahko tudi izjemno negativen vpliv. Številni strokovnjaki tako opozarjajo, da prekomerna uporaba omrežij lahko vodi v odvisnost, negativno pa vpliva predvsem na otroke in mladostnike.

Mladoletni otroci na družbenih omrežjih preživijo tudi do pet ur na dan, uporaba pa lahko vpliva tudi na romantični odnos odraslih.

Profimedia

O tej pereči tematiki bodo spregovorili na Cosmo konferenci 2024 (Za)štekaj svoje telo – Od uravnavanih hormonov do optimalne prehrane, ki bo potekala 5. oktobra 2024 v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (Grad Fužine). Vstopnice so že na voljo, na konferenci pa bodo spregovorili strokovnjaki z različnih področij.

Na okrogli mizi: Tiha zasvojenost: Kakšna rana za odnose so v resnici družbena omrežja? bo beseda predana dr. Danu Podjedu, antropologu in izrednemu profesorju na Filozofski fakulteti v Ljubljani, ter Vidi Igličar, nagrajeni grafični oblikovalki in ilustratorki.

Tematike za vsakega posameznika

V sklopu konference bodo slovenski strokovnjaki razpredali o različnih tematikah, osrednja nit pa je zdravo življenje. Beseda bo tako stekla o prehranskih dopolnilih, spalni rutini, hormonih, športni aktivnosti ter zdravju črevesja. Več o konferenci si lahko preberete na tej povezavi.