4. 5. 2022, 22:48

Premik počitnic povzročil mnogo kritik

Profimedia

Prihodnje leto zimske šolske počitnice ne bodo potekale ob običajnem času. Zakaj nekateri menijo, da je bila sprejeta napačna odločitev? 

V gorenjskih turističnih središčih so zadovoljni, da je ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport prisluhnilo pobudi, da se prihodnje leto zimske šolske počitnice zaradi nordijskega svetovnega prvenstva, ki ga bo gostila Planica, izvedejo v drugem terminu kot običajno. Tako bodo tudi družine lahko počitnikovale v Kranjski Gori in Bohinju, poroča 24ur.com. 

Nekaterim se to zdi slaba ideja

Medtem pa na drugem koncu Slovenije opozarjajo, da zimski turizem ni le 'Kranjska Gora' in da bo to pomenilo skrajšanje sezone na Pohorju. Tudi ravnateljem se to zdi slaba ideja, saj bodo tako otroci imeli dvakrat počitnice skoraj v roku enega meseca.

Kot je za 24ur.com spomnil direktor Turizma Kranjska Gora Blaž Veber, je bil premik počitnic skupna želja Smučarske zveze Slovenije, Organizacijske komiteja Planica ter kranjskogorske občine in turizma. Prve pobude so dali že pred tremi leti, usklajevanja in prepričevanja pa so obrodila sadove. Tako je ministrstvo zimske počitnice v šolskem koledarju za prihodnje leto sklenilo prestaviti na zgodnejši termin.

Novi termini

Počitnice, ki so običajno konec februarja, se bodo v prihodnjem šolskem letu za polovico države začele 30. januarja, za drugo pa 6. februarja. Nordijsko svetovno prvenstvo bo potekalo v Planici med 21. februarjem in 5. marcem, ko računajo na 1600 do 1700 športnikov oziroma članov tekmovalnih ekip, več kot 2000 medijskih predstavnikov in veliko obiskovalcev.

Profimedia

Prvenstvo bo napolnilo namestitvene zmogljivosti vse do Ljubljane, pa tudi Trbiž in Beljak na italijanski oziroma avstrijski strani. Navijači bodo večinoma nameščeni v Sloveniji, tekmovalne ekipe pa čez mejo, medtem ko bo Bled, katerega podobo še posebej želijo ponesti v svet, medijsko središče, poroča 24ur.com. 

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije