M. P. | 1. 7. 2022, 10:43

Šok in solze: zakaj so morali usmrtiti čudovito mariborsko labodko?

Bobo

Bi se smrti labodke na Dravi lahko izognili? Vsekakor, a v tem primeru je bilo zanjo žal že prepozno.

Na Facebooku je zaokrožil zapis iz Maribora, ki ga res ne gre prezreti. Objavila ga je Sabina, ki je bila priča usmrtitvi labodke na bregu Drave. Kot pravi, je bila popolnoma v šoku in objokana, a labodki zaradi hude poškodbe veterinar žal ni mogel več pomagati.

V opomin vsem

Sabina je delila tale zapis: “Vsi tisti, ki divjate po cesti, po Dravi s skuterji, gledate v mobilne telefone ... zamislite se malo. Danes je spet ena labodja družinica ostala brez mamice." 

Sabina je v nadaljevanju navedla tudi pretresljive poškodbe dravske labodke: "Star odprti zlom noge, verjetno od vodnega skuterja, noga je odmrla in bila gnila. Kost je gledala ven. In ja, gre za labodko pri železniškem mostu, ki jo je bilo potrebno uspavati,” je zapisala.

Ni ji bilo več pomoči

Sabina se je v zapisu tudi zahvalila veterinarju dr. Golobu, ki je "prišel in labodko vsaj rešil bolečin in muk, če ji drugače ni mogel več pomagat." 

Facebook/Bina Sabina

Ob tem pa je še dejala, naj se vsi tisti, ki znajo le obtoževati in prelagati krivdo na druge, zamislijo. "Jaz sem v šoku in jočem, bila sem asistentka ob usmrtitvi čudovite labodke," je še delila.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord