22. 4. 2024, 18:02 | Vir: STA

Z dobrodelnim tekom zbrali rekordno vsoto: preverite, kateri znani obrazi so se udeležili dogodka

Bobo/Žiga Živulović jr.

Udeleženci 6. tradicionalnega dobrodelnega teka Hop na grad so v nedeljo zbrali rekordnih 25.000 evrov, so sporočili iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana. Teka se je udeležilo dobrih 1000 tekačev, nekateri med njimi so izpred pediatrične klinike tekli po ravnem, nekateri pa so se podali na Ljubljanski grad.

Število tekačev sicer ni preseglo rekordnega števila, zbralo se jih je namreč nekoliko manj kot pretekli dve leti, a je bila zato najvišja vsota doslej, zbrana s startninami, donacijami in sponzorskimi sredstvi.

"Z izkupičkom 25.000 evrov smo neizmerno zadovoljni, saj nam bo že četrtič zapored uspelo kupiti več, kot smo si upali predvidevati," je dejal predstojnik kliničnega oddelka za otroško, mladostniško in razvojno nevrologijo Damjan Osredkar. Po njegovih besedah bodo zbrana sredstva namenili nakupu terapevtskih stolov za ambulantno intravensko aplikacijo zdravil.

Bobo/Žiga Živulović jr.

Dogodka so se udeležili znani obrazi 

Ob tem se je za uspešno izvedbo dogodka zahvalil glavnemu partnerju in pokrovitelju, Založbi Rokus Klett, "brez katere tek v taki obliki ne bi bil mogoč, ne nazadnje pa največje število prostovoljcev prihaja prav iz njihovih vrst," je povedal Osredkar. Pri organizaciji teka je sodelovalo še športno društvo Povodni mož.

Dogodka so se udeležili tudi znani obrazi. Prisotne je pozdravila alpska smučarka in NLB-ambasadorka letošnjega teka Ilka Štuhec. Tekače sta v hladnem jutru ogrela Žiga X Gombač in Uroš Bitenc. Dogajanje pa so popestrili tudi glasbeniki Pia Nina, Dejan Kranjc in KikiFly, ki so dogodek dobrodelno podprli, so še navedli v UKC Ljubljana.