STA/Uredništvo | 24. 6. 2024, 21:40

Na osrednji državni proslavi vse oči zopet usmerjene v Tino Gaber in njenega partnerja (FOTO)

RTVS/Posnetek zaslona

Tina Gaber je s svojo opravo znova pritegnila pozornost ljudi.

Na predvečer dneva državnosti poteka osrednja državna proslava. V torek bo namreč ob 33. obletnici osamosvojitve Slovenija praznovala dan državnosti, proslava pa bo potekala en dan prej. Na proslavi je slavnostna govornica predsednica republike Nataša Pirc Musar, še pred tem pa sta se na slavnostni seji sestala državni zbor in državni svet.

Proslava se je začela ob 21.15 uri na Kongresnem trgu v Ljubljani s prihodom praporščakov, zastavonoš in častne garde Slovenske vojske. Nato pa je sledil prihod najvišjih gostov. Največ pozornosti pa sta zagotovo zopet prejela predsednik vlade Robert Golob ter njegova partnerica Tina Gaber. Slednja se je za proslavo ponovno oblekla v zelo vpadljivo zeleno bleščečo obleko, ki je izstopala iz množice ljudi.

Tina Gaber je za tokratno priložnost izbrala dolgo bleščečo obleko.

Tina Gaber je za tokratno priložnost izbrala dolgo bleščečo obleko.

Borut Živulović /BOBO

Medtem pa sta se Urška Klakočar Zupančič ter Nataša Pirc Musar odločili za vedno elegantno kombinacijo črne barve. Klakočar Zupančičeva se je tako odela v črn modni kombinezon, pri opravi pa niso manjkali niti njeni prepoznavni rdeči salonarji. Svojo opravo pa je dopolnila tudi z vpadljivim pasom, ki odlično povezuje celoten videz. Nataša Pirc Musar pa je medtem presenetila, saj si je namesto hlač nadela krilo. Elegantni videz pa je dopolnila tudi s čudovito ogrlico.

Nataša Pirc Musar pa je prijetno presenetila in si oblekla krilo.

Nataša Pirc Musar pa je prijetno presenetila in si oblekla krilo.

Borut Živulović /BOBO

Nekaj političnega negodovanja je bilo slišati tudi iz političnih vrst, saj se predsednik vlade ni udeležil slavnostne seje državnega zbora. Kot je omenila Klakočar Zupančičeva, za to ni podal opravičila oziroma pojasnila, prav tako je zaradi tega žalostna, zaradi česar se tudi sprašuje, ali je to spoštljivo do parlamenta.

Borut Živulović /BOBO

Slavnostnemu nagovoru predsednice bo sledil umetniški del državne slovesnosti, ki ga letos s sodelavci pod naslovom Devetdeseta pripravljata režiser Igor Zupe in scenograf Marco Juratovec. V umetniškem delu bo ob spremljavi simfoničnega orkestra in Big banda RTV Slovenija pod vodstvom dirigenta Patrika Grebla nastopilo deset predstavnikov prve generacije pevk in pevcev, rojenih v samostojni državi. Nastopajoči bodo oblečeni v kreacije oblikovalcev, prav tako rojenih v devetdesetih.

Novo na Metroplay: "Največja ovira je davčni sistem" | Blaž Brodnjak