K. Ž. | 11. 1. 2024, 10:06

Znane nove podrobnosti nasilja v domu za starejše: svoje nasilne podvige predvajala na družbenem omrežju

Profimedia

Po prvih informacijah naj bi nečakinja udarila svojega strica.

Slovenijo je nedavno pretresel novi primer nasilja nad starejšimi, o katerem smo poročali tudi na našem portalu. Primer se je zgodil v Domu starejših občanov Grosuplje, so sporočili z ministrstva za solidarno prihodnost. Kot je sporočilo vodstvo omenjenega doma, so bili o nasilnem dogodku obveščeni v sredo, poroča portal N1.

Po njihovih informacijah naj bi sorodnica obiskala enega od obiskovalcev ter ga udarila, vse to pa je predvajala na družbenem omrežju. Šlo naj bi sicer za nečakinjo, ki je napadla svojega strica. Ta na srečo v napadu ni utrpel hujših poškodb.

Kot so še zatrdili v domu, so delavci nemudoma obvestili vodstvo doma kot tudi policijo, nasilna obiskovalka pa je morala zapustiti dom.

Napadeni moški naj ne bi bil huje poškodovan, z njim sta se pogovorili tako direktorica kot tudi socialna delavka, njegovo zdravstveno stanje pa budno spremljajo. O dogodku so bili obveščeni tudi svojci.

Vodstvo DSO Grosuplje pa je medtem izrazilo svojo ogorčenost nad dogodkom ter dejalo, da močno obsojajo nasilje, ki se je zgodilo. Enako so zatrdili na ministrstvu za solidarno prihodnost, kjer so dejali, da imajo ničelno toleranco do nasilja nad starejšimi.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije