T. R. | 30. 9. 2024, 15:30

Če imate v denarnici takšen kovanec za dva evra, boste hitro obogateli

Profimedia

Kovanec za dva evra je včasih lahko vreden veliko več kot to. Zbiratelji bi namreč za nekatere kovance plačali celo premoženje. 

Ste pozorni na kovance, ki jih imate v denarnici? Če imate ta kovanec, namreč lahko obogatite. Kovanec za dva evra je lahko včasih namreč vreden več kot to: zbiratelji bi namreč za nekatere kovance plačali celo premoženje. Zato je pomembno, da preučite vsak kovanec, ki se znajde v vaši denarnici. 

Pomembno je, da gre za kovanec, ki je bil izdan v mali nakladi, saj gre za "posebno zbirko". Eden od kovancev, Kölnska katedrala, je bil v Nemčiji izdan 30-milijonkrat in je zaradi napake vreden 2500 evrov

Profimedia

Kovance so v obtok dali leta 2011. Vrednost le-teh se bo v naslednjih letih močno povečala. Na kovancu je Kölnska katedrala v zlatu. Spodaj je z malimi črkami napisano "Severno Porenje-Vestfalija". Na dnu je letnica 2011, obdaja pa jo dvanajst zvezdic. 

Tudi kovanci iz Vatikana iz leta 2005 se prodajajo za neprimerljivo nižji znesek, a še vedno visok. Kovanec za dva evra za svetovni dan mladih v Kölnu prikazuje nemško zgradbo na vatikanskem kovancu. Tudi brez tiskarske napake se prodaja za več kot 200 evrov, ker jih je le 85.000. 

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem