K. Ž. | 20. 8. 2024, 13:10

Ljubljančani besni: parkirišče za nekatere postalo kar kamp

Borut Živulović/Bobo

Stanje na Eipprovi je za nekatere Ljubljančane postalo nevzdržno.

Nov dan, nova pritožba Ljubljančanov, ki počasi obupujejo nad svojim mestom. Kot so tokrat zapisali na Pobudah meščanov, se že dlje časa soočajo z neobzirnimi vozniki avtodomi, ki se udomačijo kar na parkirišču ter jim tako jemljejo dragocena parkirna mesta.

"Na Eipprovi vse leto čez noč na parkiriščih parkirajo avtodomi, tam ljudje spijo, kampirajo s stoli in mizami. Kljub klicanju mestnega redarstva se to ne odziva ali pa se odziva počasi. Eipprova je tudi na zemljevidu internetnih strani, namenjenih avtodomom. Stanovalci z letnimi plačanimi dovolilnicami zaradi tega ne dobimo parkirnega mesta. Želimo, da se na začetku Eipprove postavi znak za prepoved parkiranja za avtodome in za avtodome ter se uvede stalni naslov."

Kaj pravi občina?

Iz Mestne občine Ljubljana so mu odgovorili, da bodo stanje preverili in ukrepali skladno s pristojnostmi. Mestno redarstvo pa je sporočilo, da je zadevo že pregledalo in tudi ustrezno ukrepalo. "Istočasno vam tudi sporočamo, da je v Mestni občini Ljubljana veliko lokacij s tovrstno problematiko in stalnega nadzora ne moremo zagotoviti," so zapisali. 

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković