R.S. | 2. 9. 2024, 07:00

Ljubljanska stavba, ki izstopa s svojo podobo: vanjo so se že vselili prvi stanovalci (FOTO)

Uredništvo

Zaradi nenavadne oblike so jo poimenovali Elipsa. 

Ob Roški cesti v Ljubljani stoji stanovanjska stavba Elipsa, ki so jo začeli graditi leta 2021. Vanjo so se pred dnevi vselili prvi stanovalci. Elipsa ima 64 stanovanj, ki so velika od 43 do 153 kvadratnih metrov. 14 je enosobnih, 14 dvosobnih, 13 trisobnih stanovanj, 9 dupleks stanovanj, 13 štirisobnih stanovanj in dva luksuzna penthousa.

Uredništvo

Vsa stanovanja imajo lože ali balkone. Prav tako so v Elipsi trije poslovni prostori. Manjša stanovanja so na severni strani zgradbe, srednje velika in dupleks stanovanja pa na jugu zgradbe. Velika stanovanja najdemo na obeh obodih elipse. Objekt je visok 27 metrov. 

Zgradba je investicija črnogorske družbe Čelebić. Investicija je stala okoli 15 milijonov evrov. Objekt so zasnovali arhitekturni biroji Sadar+Vuga, Arhipro in Studio Krištof. 

Uredništvo

Objekt je znan po valoviti fasadi, dobri lokaciji in obkroženosti z zelenimi površinami. "To je nova soseska v enem najlepših predelov Ljubljane, ki je nastala v sožitju s spokojno naravo in neposrednim utripom starega mestnega jedra Ljubljane. Idealna lokacija za ljudi, ki želijo hiter dostop do mestnega vrveža, a prav tako možnost dostopa do zelenih rekreativnih površin, ki jih omogočata bližnji Golovec in Grajski grič, kjer so prepletene sprehajalne poti," piše na uradni spletni strani Elipse

"Lokacija RB Ellipse omogoča bivanje v neposredni bližini centra Ljubljane, saj je do starega jedra prestolnice samo 1,2 kilometra. Peš ali s kolesom vam je na dosegu roke Zmajski most, Krekov trg, grajsko pobočje in Ljubljanski grad," so še dodali. 

Uredništvo
Uredništvo
Uredništvo
Uredništvo

Novo na Metroplay: "Vsak od nas kdaj pogleda oglase, tudi sam jih. Vedno sem zgrožen nad cenami" | Simon Maljevac