R. K. | 29. 11. 2022, 12:02

Vratolomna akcija v Novem mestu: osumljenec med begom večkrat trčil v policiste

PU Novo mesto

Organi pregona so v vratolomni akciji voznika, ki jim je skušal na vse pretege pobegniti, preganjali po Novem mestu in okolici. Ko so ga nazadnje le ustavili, jih je eden od potnikov fizično napadel.

Policisti specializirane enote za nadzor državne meje so v ponedeljek med opravljanjem nalog na avtocestnem postajališču Starine nekaj po 17. uri opazili voznika osebnega avtomobila alfa romeo z nameščenimi ponarejenimi registrskimi tablicami. Zapeljali so za njim in ga poskušali ustaviti z uporabo svetlobnih in zvočnih signalov, a jih kršitelj ni upošteval. Namesto tega je nadaljeval vožnjo in ves čas pospeševal hitrost, so dogajanje opisali novomeški policisti.

V nadaljevanju je kršitelj zapeljal čez mostove na Otočcu, nato pa ustavil sredi ceste, prestavil v vzvratno prestavo in se z veliko hitrostjo zaletel v prednji del policijskega vozila. Po trčenju je zapeljal naprej, nato pa še enkrat prestavil v vzvratno prestavo in ponovno trčil v policiste. Za tem je močno pospešil in z nevarno vožnjo nadaljeval proti naselju Ratež.

Iz vozila skočili trije osumljenci, enemu je uspelo pobegniti

Voznik je v nadaljevanju skušal še dvakrat trčiti v službeno vozilo policistov, a se jim je trčenju uspelo izogniti. V Dolenji vasi je nato zapeljal s ceste na travnato brežino in v potok, kjer je vozilo obstalo.  

PU Novo mesto

Iz vozila so skočili trije osumljenci. 20-letnika in 54-letnika so policisti prijeli na kraju, tretji osumljenec pa je pobegnil. 20-letnik je pred prijetjem poskušal napasti policiste, zato so proti njemu uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje.

Kriminalisti nadaljujejo aktivnosti za izsleditev pobeglega osumljenca ter izvajajo intenzivno preiskavo, da bi ugotovili okoliščine kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja in maščevanja uradni osebi, so sporočili iz novomeške policijske uprave.

Policista napadel tudi pijan moški

To pa ni bil edini napad na uradno osebo, ki so ga v ponedeljek doživeli novomeški policisti. Obravnavali so tudi osumljenca, ki je v gostinskem lokalu na Topliški cesti v Novem mestu pijan nadlegoval osebje in goste lokala, nato pa na kraju zaspal. Ko so prišli policisti, je moški, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, nadaljeval s kršitvami ter napadel policista in ga skušal udariti.

Profimedia

Proti njemu so uporabili prisilno sredstvo plinski razpršilec, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. V nadaljevanju bodo tudi njega ovadili zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja in maščevanja uradni osebi, so še sporočili.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord