P.M. | 15. 11. 2022, 14:21

FOTO: V središču prestolnice že stoji novoletna jelka

Uredništvo

Priprave na veseli december so v polnem teku, že veste, kdaj se bodo letos v Ljubljani prižgale praznične luči?

Ljubljana se bo konec meseca odela v praznično obleko, mestni trgi, ulice, mostovi in nabrežja bodo zaživeli v čisto posebnem vzdušju, ki ga ne smete zamuditi.

Poleg 50 kilometrov dolge svetlobne verige bo Ljubljano letos krasilo tudi deset smrek in 79 "zelenih dreves" na Wolfovi, Čopovi, Stritarjevi in Trubarjevi ulici. To so božična drevesa, ki jih po praznikih vrnejo v naravo, so zapisali pri Visit Ljubljana.

Na različnih lokacijah po mestu je te dni že zaslediti novoletna drevesa, medtem ko so ljubljanski delavci že obesili praznične lučke .

Na različnih lokacijah po mestu je te dni že zaslediti novoletna drevesa, medtem ko so ljubljanski delavci že obesili praznične lučke .

Uredništvo

Prižig lučk bo 25. novembra

V zadnjih letih smo bili zaradi pandemije covida-19 prikrajšani za praznično dogajanje, tako v prestolnici kot tudi drugod po Sloveniji. Letos nam bo najbolj praznični mesec v prestolnici ponudil obilo dogodkov. Direktorica Visit Ljubljana Petra Stušek je zatrdila, da se "letos pripravljamo na povsem normalno praznično dogajanje ob koncu leta."

"Novoletni program bo v prestolnici stekel po pričakovanjih oziroma tako, kot smo ga bili vajeni že pred koronskimi časi, vključno z ognjemetom."

V petek, 25. novembra, bodo najverjetneje že v dopoldanskih urah odprla svoja vrata tudi hišice z darilnim programom in gostinsko ponudbo. Če bo tako, kot je bilo že v preteklih letih, bo za praznični utrip skrbelo vsaj 21 hišic z gostinsko ponudbo, ki se bodo nahajale na Bregu, Cankarjevem nabrežju, Kongresnem trgu, Prešernovem trgu in Gallusovem nabrežju. 

Obetajo se številne praznične aktivnosti

S katerimi prazničnimi aktivnostmi bo popestren veseli december, bo znano nekje v drugi polovici novembra. 

Na Gallusovem nabrežju bodo tudi letos jaslice iz slame avtorja Antona Kravanje – s figurami v naravni velikosti, prav tako bosta okrašena Jakopičevo sprehajališče in Mestna hiša.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije