T. R. K. | 3. 7. 2024, 21:22

Slovenski par na Hrvaškem kazensko ovaden zaradi velike goljufije: hotel oškodovala za neverjetno vsoto

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Osumljenca sta bivala v enem izmed opatijskih hotelov. Storila naj bi kaznivo dejanje goljufije in poškodovanja tuje stvari. 

Opatijski policisti so zaključili kriminalistično preiskavo zoper dva slovenska državljana zaradi suma storitve kaznivega dejanja goljufije in poškodovanja tuje stvari. Osumljenca, 24-letnik in 22-letnica, sta prejšnji teden od 26. do 29. junija bivala v enem izmed opatijskih hotelov, kjer sta koristila celotno storitev, pri tem pa poškodovala hotel in del inventarja v hotelski sobi. 

Podrobnosti incidenta

Kot piše v policijskem poročilu, je 24-letnik hotelsko osebje preslepil tako, da je plačal le majhen del akontacije, pri čemer je obljubil, da bo celoten račun poravnal ob odhodu. Vendar je hotel zapustil, ne da bi plačal. 22-letnica je medtem skušala pobegniti iz hotela, a so jo zaposleni ob izhodu uspeli ustaviti, poroča Rijeka Danas.

M.P.

Kakšna je materialna škoda? 

Skupna materialna škoda je bila ocenjena na okoli 10.650 evrov. Kot izhaja iz policijskega poročila, sta osumljenca ta kazniva dejanja storila z namenom pridobitve protipravne premoženjske koristi, poroča Rijeka Danas.

Zaradi utemeljenega suma storitve navedenih kaznivih dejanj so oba osumljenca kazensko ovadili pristojnemu državnemu odvetništvu. Poleg tega so 22-letnico odpeljali k pridržnemu nadzorniku.

Novo na Metroplay: "Vsak od nas kdaj pogleda oglase, tudi sam jih. Vedno sem zgrožen nad cenami" | Simon Maljevac