N. Vo. | 14. 8. 2024, 21:05

Poškodovani gorski reševalec na poti do okrevanja prejel najlepše darilo

V. Habjan

Gorski reševalci ponovno dokazali svojo predanost kljub nevarnostim. Poškodovani reševalec, o katerem smo poročali, pa je postal očka.

Gorski reševalci so v preteklih dneh znova pokazali, kako nevarno in hkrati plemenito je njihovo delo. Med zahtevnimi reševalnimi akcijami, ki so se odvijale v preteklem tednu, sta v gorah ugasnili dve življenji.

V ponedeljek, 12. avgusta, pa se je med reševalno akcijo na območju Kamniško-Savinjskih Alp huje poškodoval gorski reševalec GRS Kamnik, ki je utrpel odprt zlom noge. Po operaciji v UKC Ljubljana je zdaj na zdravljenju in na poti do okrevanja. Ob tem pa je njegovo življenje dobilo še en pomemben preobrat – postal je očka. Gorska reševalna zveza Slovenije je to veselo novico delila s svojimi sledilci na Facebooku, kjer so mu zaželeli hitro okrevanje in čestitali za očetovstvo.

Pretekli dnevi so za gorske reševalce pomenili izjemno težke preizkušnje. V petek, 11. avgusta, so posredovali na Plemenicah, kjer je tuji državljan padel z nezavarovane poti. Reševalci so ga skušali rešiti v zahtevnih pogojih, vendar žal neuspešno. Le dan kasneje, 12. avgusta, so gorski reševalci nadaljevali z iskalno akcijo slovenskega pohodnika na Skuti, ki se je končala tragično – pohodnika so našli mrtvega. Med prenosom pokojnika se je sprožila skala, ki je zadela in poškodovala enega izmed reševalcev. Kljub temu, da so te akcije pustile težke posledice, gorski reševalci ostajajo predani svojemu poslanstvu. 

Gorska reševalna zveza Slovenije se je v svojem sporočilu obrnila tudi na pohodnike in jih pozvala k previdnosti v gorah, saj se nesreče, žal, dogajajo in bodo vedno del gorniškega sveta. Obenem so se zahvalili vsem, ki sodelujejo pri reševanjih, ter poudarili pomembnost njihovega dela, ki ne rešuje le življenj, temveč tudi prinaša tolažbo v najtežjih trenutkih.

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec