K. Ž. | 3. 6. 2024, 08:32

Drama na Šmarni gori: s helikopterjem odpeljali otroka

PU Kranj

Otrok se je poškodoval med igro na igralih.

Gorski reševalci so v nedeljo reševali otroka s Šmarne gore. Med igro na igralih se je namreč poškodoval, zato so ga morali opeljati s helikopterjem.

Policijski helikopter je nato v visokogorje poletel še dvakrat. Tako so s kranjskogorskimi reševalci na Prisojniku pomagali neustrezno opremljeni pohodnici, ki je zaradi zdrsa na snežišču padla v skalno odprtino in se poškodovala. Klasični del reševanja so opravili gorski reševalci na tleh, helikopterska ekipa pa v zraku. Pomagal je tudi vojaški helikopter.

PU Kranj

V večernih nedeljskih urah pa je dežurna ekipa s policijskim helikopterjem posredovala še pri Koči na Doliču, kjer so neustrezno opremljeni štirje tujci v gorah onemogli po nevihti. Planinska koča je bila še vedno zaprta.

PU Kranj

Policisti medtem opozarjajo na previdnost v gorah in večjo odgovornost, predvsem pa na pripravo na turo, ki mora poleg informiranosti vključevati tudi upoštevanje napovedi in ustrezno opremo, saj v visokogorju še vedno prevladujejo snežne razmere. Že nekaj časa pa v gorah prihaja tudi do vremenskih preobratov, ki so vnaprej napovedani.

Novo na Metroplay: "Vsak od nas kdaj pogleda oglase, tudi sam jih. Vedno sem zgrožen nad cenami" | Simon Maljevac