Uredništvo | 24. 7. 2024, 10:11

Se spomnite legendarnega vratarja Samirja Handanovića? Poglejte, kaj gradi v Ljubljani

Bobo

40-letnik danes živi v Milanu. 

Kot smo nedavno poročali, v mirnem in zelenem kotičku Ljubljane, Kosezah, rasteta novi stanovanjski hiši. Za eno od njiju stoji glasbenik Magnifico, gradnja pa je še pred začetkom dvignila veliko prahu, saj je soseska zaradi nje izgubila del velike zelenice. Ta je bila včasih nezazidljiva, a je občina po tem, ko so parcelo leta 2009 kupili trije investitorji, spremenila namembnost. 

Stanovalci so želeli poseg v okolje preprečiti, gre namreč za zelo miren del soseske tik ob Mostecu, priljubljeni točki oddiha in rekreacije za mnoge prebivalce glavnega mesta. Poleg tega so bili mnenja, da so Koseze že tako ali tako preveč obremenjene. Vendar jim ni uspelo.

Morda vas zanima tudi:

Poleg enodružinske hiše Roberta Pešuta - Magnifica se tam zdaj gradi hiša mlade odvetnice Gale Čad, Bloomberg Adria pa je nedavno poročal, da hiši ne bosta le dve, temveč bodo tri. Tretjo gradi znani nogometni vratar Samir Handanović, njena gradnja pa je nekoliko zaostajala za ostalima, saj se je hiša začela graditi, ko sta bili drugi dve že praktično končani.

Leta 1984 rojeni Handanović, ki trenutno živi v Milanu, je med letoma 2004 in 2015 branil barve slovenske nogometne reprezentance, sicer pa je dolga leta nabiral nastope pri nogometnih klubih v Italiji.

Travnik v Kosezah, kjer nastajajo nove hiše.

Travnik v Kosezah, kjer nastajajo nove hiše.

Uredništvo

Cena parcele?

Bloomberg Adria poroča, da se slabih tisoč kvadratnih metrov velika parcela v Kosezah sicer prodaja za 1,3 milijona evrov (ali 1.350 evrov za kvadratni meter). 

Koliko novih hiš bo še zraslo na nekdanjem travniku ob Koseški cerkvi, pa ta hip ni znano. Nepozidanih je še nekaj zemljišč, a vprašanje, ali obstajajo tudi kupci zanje. 

Novo na Metroplay: "Vsak od nas kdaj pogleda oglase, tudi sam jih. Vedno sem zgrožen nad cenami" | Simon Maljevac