25. 10. 2024, 15:12 | Vir: STA

Klavrn konec enega najimenitnejših hotelov na Gorenjskem

Občina Jesenice/posnetek zaslona

Nekdanji Hotel Pošta na Jesenicah bodo začeli rušiti predvidoma 4. novembra.

Nekdanji Hotel Pošta na Jesenicah bodo začeli rušiti predvidoma 4. novembra, dela pa bodo trajala približno tri tedne, so danes sporočili z jeseniške občine. Promet po Cesti maršala Tita severno od objekta bo v času del večinoma potekal nemoteno, bodo pa možne občasne največ polurne popolne zapore ceste. Makadamsko parkirišče pod hotelom bo zaprto.

Dela bo izvedlo podjetje GP Hribar iz Lukovice. Da bi bila dela čim manj moteča za okoliške prebivalce, bodo objekt med rušenjem močili in tako v največji možni meri preprečili širjenje prahu iz ruševin, so pojasnili na občini.

Med rušenjem bo ves čas popolnoma zaprta cesta proti poslovalnici Mercatorja, dostop bo omogočen z južne strani oziroma z regionalne ceste. Zaprto bo tudi makadamsko parkirišče pod hotelom na južni strani stavbe. Vsa prometna signalizacija za pešce in vozila bo postavljena na vidna mesta, gradbišče pa bo ograjeno in ustrezno zavarovano, so napovedali.

hotel pošta
Občina Jesenice/posnetek zaslona

Podrobno obvestilo o zaporah cest bodo v ponedeljek objavili na spletnih straneh občine in njeni Facebook strani. Predstavnik lastnikov bo občane o rušenju obvestil tudi na Radiu Triglav.

Rušitev zgradbe je konec septembra s spremenjeno odločbo odredila gradbena inšpekcija, saj je ocenila, da je razpadajoča stavba nevarna za okolico. Stavbo oziroma njene ostanke bi občina rada odkupila, saj želi na njenem mestu zgraditi parkirišča, vendar nakup ne bo mogoč, dokler se ne zaključijo postopki dedovanja enega od umrlih lastnikov.

Objekt Hotela Pošta, včasih enega od imenitnejših jeseniških hotelov, propada že vrsto let. Konec lanskega leta se je ob močnem deževju pogreznila streha, veter pa z objekta odnaša material, kar je nevarno za mimoidoče. Občina je na težavo dlje časa opozarjala tudi pristojne službe.

Novo na Metroplay: Zmagovalec MasterChefa Luka Pangos iskreno o ozadju kuharskega tekmovanja