M. P. | 19. 4. 2022, 19:42

Incident v Mariboru: oglasila se je priča dogodka

STA

Po Sloveniji še vedno odmeva incident, ki se je na velikonočno nedeljo zgodil v središču Maribora. Znanih je nekaj novih podrobnosti.

Zaradi vpletenosti mariborskega župana Saše Arsenoviča o dogodku še vedno govori vsa Slovenija. Arsenovič naj bi se namreč v bližini teniškega igrišča Branik verbalno in po trditvah vpletenih tudi fizično spravil na mladoletne fante.

Oče enega od dečkov vztraja pri tem, da je Arsenovič njegovega sina tudi lažje telesno poškodoval.

Prijava na policiji

Na PU Maribor so potrdili, da so obravnavali prijavo: "Policisti so v nedeljo, 17. 4. 2022, zaradi dogodka, ki naj bi se zgodil tisti večer, na zapisnik sprejeli ustno kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja 'Lahka telesna poškodba'," piše portal lokalec.si.

Arsenovič medtem domnevnega fizičnega nasilja ne komentira. O samem incidentu pravi, da je šlo za "očitni vandalizem", na katerega se je odzval z opozorilom najstnikom, da se tuja lastnina ne uničuje, še navaja omenjeni portal.

Dogajanje je videl iz avta

Podatke sicer anonimnega očividca hranijo v uredništvu redakcije Lokalec. Ta je povedal, da je družba brcala kante za smeti in parkirana vozila ter da je župan reagiral z "ihto". Mladostniki naj bi nadlegovali tudi starejše mimoidoče, iz katerih naj bi se delali norca, je še povedal.

"Otroške bedarije ... mimoidočo žensko so ogovarjali in zmerjali. To je bilo tri minute preden se je mimo pripeljal župan. Videti je bilo, da so mu nato, ko jih je ogovoril, odgovarjali nazaj in se tudi iz njega delali norca. Tak vtis sem dobil," dogodek opisuje vir, ki je dogajanje spremljal iz avta, medtem ko sta z ženo čakala na hčerko. Ob tem je dodal, da točne vsebine pogovora ni slišal.

"Zgrabil ga je za mikico ..."

"Fant, ki je županu gobcal nazaj, je želel pobegniti, a ga je ta zgrabil za mikico in ga zaustavil. Ni ga držal za vrat, niti ga ni davil ali kaj podobnega. Res ni bilo videti kaj hudega," še dodaja.

Svoje pričevanje je zaključil z besedami, da čeprav ni pristaš nasilja, meni, da je fantov oče s tem, ko je poklical policijo, sinu dal potuho pri njegovem početju: "S tem mu je dal vedeti, da lahko dela, kaj hoče."

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu