R. K. | 30. 9. 2022, 15:54

Ivo Boscarol z novo veliko investicijo: kje v prestolnici si je privoščil večje zemljišče?

Profimedia/Bobo/fotomontaža

Slovenski poslovnež po nakupu znanega ljubljanskega kinokompleksa ne počiva. Tokrat je zmagal na dražbi za nakup 95.505 kvadratnih metrov velikega območja v Ljubljani.

Eden najuspešnejših domačih podjetnikov Ivo Boscarol naj bi po nedavnem nakupu ljubljanskega Koloseja izvedel novo investicijo - kupil je deset hektarjev veliko zemljišče na območju ljubljanskega BTC. Zemljišče je bilo doslej v lasti hrvaške Podravke, poroča portal N1.

Na skupni površini 95.505 kvadratnih metrov stoji več silosov in poslovnih stavb Žita. Slovensko podjetje Žito, ki je omenjeno zemljišče prodalo na javnem razpisu, je Podravka kupila leta 2015. Poleg Boscarola naj bi veliko zanimanje za nakup zemljišča kazalo tudi podjetje Spar European Shopping Centers (SES), so poročale Finance

Bobo

Že druga podjetnikova investicija na območju BTC

Boscarol je po prodaji svojega podjetja Pipistrel, za katerega je iztržil 218 milijonov evrov, na dražbi kupil že Kolosej, ki se ravno tako nahaja v ljubljanskem BTC. Ob tem je za N1 povedal, da nameravajo ohraniti del kinodejavnosti, zaradi katere je bil kompleks tudi zgrajen, hkrati pa vidijo tudi priložnost za širitev dejavnosti

Za nakup Koloseja je slovenski podjetnik odštel 6,4 milijona evrov. To je za 1,2 milijona nižji znesek, kot je bila ocenjena njegova tržna vrednost, so še zapisali pri omenjenem mediju.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec