N. Vo. | 29. 8. 2024, 20:32

Filmski epilog izgubljenega prstana, ki je znova na pravi roki

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Hrvatica je med počitnicami v Biogradu izgubila prstan, ki ga je našel Italijan. Ta je bil odločen, da ga vrne pravi lastnici, kar mu je uspelo s pomočjo družbenih omrežij in članka, objavljenega na spletnem portalu.

Skoraj filmska zgodba o izgubljenem prstanu, ki ga je na hrvaški plaži našel Italijan, se je srečno končala, poroča hrvaški portal net.hr. Lastnica prstana, Hrvatica, je bila najdena po objavi članka, ki je sprožil iskalno akcijo. "Prejela je posnetek zaslona vašega članka in prepoznala prstan. Kontaktirala me je ter poslala fotografije prstana, verjamem, da so nastale na njen poročni dan," je povedal Vittorio Palmeri, Italijan, ki je želel prstan vrniti lastnici.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Prstan je našel 18. avgusta na plaži Dražica v Biogradu. Edini namig je bil datum poroke, vgraviran na prstanu, in ime njenega izbranca. Fotografijo prstana je objavil v eni izmed Facebook skupin, v upanju, da bo fotografija prišla tudi do lastnice. Kljub velikemu številu delitev in všečkov objave iskanje sprva ni obrodilo sadov, zato se je obrnil tudi na zadrsko policijo.

"Nisem mogla verjeti, da še obstajajo tako dobri ljudje"

Lastnica prstana, ki živi na območju Varaždinskih toplic, je bila ob izgubi prstana med dopustom obupana. "Namazala sem se s kremo za sončenje in šla v morje. Ko sem se vrnila, sem opazila, da prstana ni več," se spominja. Ko je že izgubila upanje, je prejela sporočilo s povezavo do članka, ki smo ga objavili, in vprašanje, ali je to morda njen prstan. "Definitivno je," je bila prepričana ob pogledu na fotografijo. Njeni hčerki sta nato na Facebooku našli Vittoriovo objavo.

Vittorio, ki se je medtem vrnil v Italijo, bo prstan poslal kurirju, da bo spet na roki prave lastnice.

"Nisem mogla verjeti, da še obstajajo tako dobri ljudje. Koliko truda je gospod vložil, da bi našel lastnico," pravi presrečna Hrvatica, ki upa, da bo nekega dne spoznala Italijana, ki jima je z možem vrnil nasmeh na obraz.

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec