K. Ž. | 19. 6. 2024, 11:55

Nenadoma je prišlo do hudega trka, ob vozniku pa pristal jelen

Omrežje X/Istrianer

43-letnik je trčil v jelena, ta pa je z zadnjico pristal na sovoznikovem sedežu.

V ponedeljek je bil 43-letni voznik kombija udeležen v sila nenavadni nesreči. Moški se je vozil od Dutovelj proti Komnu, ko mu je pred vozilo skočil odrasel jelen. Ta je prebil vetrobransko steklo in pristal na sovoznikovem sedežu. Na srečo se voznik v nesreči ni poškodoval, jelen pa se je po začetnem šoku pobral iz kombija in zbežal. Lovci so ga našli hudo poškodovanega približno 700 metrov stran in mu skrajšali trpljenje, poroča Večer.

Vse se je zgodilo tako hitro, da se voznik ni uspel pravočasno odzvati. Jelen je prebil vetrobransko steklo, tako da je z zadnjico in hrbtom pristal na sovoznikovem sedežu. Še preden je prispela policija, se je žival uspela pobrati in pobegniti.

Kasneje so se na klic odzvali tudi v lovski družini Dolce Komen, ki so jelena kasneje odrešili muk. Kot je povedal predsednik omenjene lovske družine Aleš Plesničar, so po odstrelu jelena pregledali njegov kadaver in ugotovili, da je imel hude notranje krvavitve ter tudi predrta pljuča. Plesničar je še ocenil, da bi jelen s takšnimi poškodbami v mukah umiral približno en ali dva dneva.  

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec