7. 9. 2024, 13:28 | Vir: STA

Dobra novica za vse ljubitelje kave: na Vrhniki lahko poskusite kave, ki jih ne najdete na trgovskih policah

Profimedia

Festival kave je predvsem namenjen predstavitvi slovenskih mikropražarn kave in butičnih blagovnih znamk. 

Na Vrhniki vsako leto organizirajo Festival kave, ki je namenjen predstavitvi butičnih ponudnikov. Tudi tokrat se bodo v parku pred Cankarjevim domom predstavili ponudniki kakovostne kave, kavnih napitkov, sladic in prigrizkov. Obiskovalci bodo lahko poskusili posebne kave, ki jih ne najdejo na trgovskih policah.

Na celodnevnem Festivalu kave pripravljajo še popoldanski "coffee cocktail party" s svetovnim prvakom v pripravi kavnih koktejlov Rastislavom Kasarjem in barmani Društva barmanov Slovenije. Ob 19. uri pa bo koncert skupine Geobanda z ritmi v stilu bluesa in swinga. Prisotne bo nagovoril tudi vrhniški župan Daniel Cukjati, so zapisali na spletni strani občine.

Glede na kakovostno izvedbo in vsebino se lahko dogodek po navedbah organizatorjev - Zavoda Ivana Cankarja Vrhnika - primerja s festivali kave v evropskih in svetovnih prestolnicah, piko na i pa mu dodajo še vse spremljajoče aktivnosti.

Na festivalu se se bodo tako zvrstile tudi različne delavnice. Kulinarična tržnica pa bo ves dan ponujala kavo in kavne napitke, sladice in druge dobrote s kavo. Popoldne bo sledilo tekmovanje barmanov v organizaciji Društva barmanov Slovenije, med drugim tudi v hitrostni pripravi kavnega koktajla, ter državno tekmovanje v senzoričnem okušanju kave pod okriljem Združenja Specialty kave Slovenija.

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec