Uredništvo | 15. 7. 2024, 14:47

Po odprtju nove restavracije ljubljanska soseska ni več mirna: povečan promet, prekrški, hrup iz zvočnikov ... (kaj lahko storijo stanovalci?)

Profimedia

Nad odprtjem nove restavracije v tem delu mesta niso navdušeni vsi ...

Potem ko so ljubitelji ocvrtega piščanca dolgo čakali na odprtje poslovalnice priljubljene verige Kentucky Fried Chicken (KFC) v Ljubljani – prvi ljubljanski KFC se je konec junija le odprl ob Intersparu ob Tržaški cesti na Viču – nova mestna pridobitev očitno že povzroča težave okoliškim prebivalcem.

Na spletni platformi Pobude meščanov se je namreč znašla precej jezna pritožba lokalke, ki namiguje, da je odprtje nove restavracije precej znižalo kakovost življenja v soseski.

Botrovalo naj bi namreč povečanemu prometu, prometnim prekrškom, najbolj pa gredo stanovalcem v nos glasne najave iz zvočnikov, ki obveščajo o pripravljenih naročilih.

"Od odprtja KFC na Tržaški je tam sploh pozno zvečer povečano število prometnih prekrškov voznikov avtov, ki ne upoštevajo semaforja ter sploh voznikov mopedov in skuterjev, ki vozijo po pločniku. 

In v KFC se jim zdi povsem v redu, da od 9. do 23. ure po zunanjem zvočniku na vsakih nekaj sekund kričijo številke naročil, ki so pripravljene za prevzem.

To štetje zdaj odmeva po celotni soseski. To je nedopustno! Ukrepajte! Drugi podobni gostinci imajo za to zaslone ali prenosne svetlobne opozorilnike," je zapisala.

Morda vas zanima tudi:

"Izvajali bomo nadzore"

Kaj lahko prebivalka stori? Očitno ne prav veliko. Iz mestne občine, oddelka za redarstvo, so ji namreč sporočili le, da bodo na podlagi pobude skladno s kadrovskimi zmožnostmi izvajali periodične nadzore na predmetnem delu Tržaške ceste ter zoper kršitve iz njihovih pristojnosti ustrezno ukrepali. 

Kar se tiče hrupa, pa občina zanj ni pristojna, temveč bi se morali okoliški stanovalci, ki jih najave iz zvočnika motijo, obrniti na državni inšpektorat - Inšpektorat RS za okolje in energijo.

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković