K. Ž. | 27. 7. 2024, 09:35

Ljubljanska restavracija že zdaj ena najbolj obiskanih, a sploh ne bi smela obratovati

Profimedia

Pred enim mesecem je ameriška veriga s hitro prehrano KFC v Ljubljani odprla prvo poslovalnico. A izkazalo se je, da del stavbe, v kateri je gostinski obrat, še nima uporabnega dovoljenja.

KFC je več kot očitno popolnoma obnorel Ljubljančane. Tudi na našem portalu smo poročali o tem, da je po odprtju poslovalnice iz ljubljanske soseske izginil mir, nadomestili pa so ga hrup in prometni prekrški. Zdaj pa se KFC sooča z novimi očitki, namreč prostor, kjer posluje KFC (Tržaška cesta 54, Ljubljana) in je v lasti družbe Projekt Tržaška, nima uporabnega dovoljenja.

Kot navaja Dnevnik, ima podjetje uporabno dovoljenje zgolj za trgovski del, ki ga ima v najemu Spar Slovenija, ter za garažo. Objekt, v katerem je KFC, je bil namreč sprva predviden za poslovni prostor banke, zaradi česar je bil Projekt Tržaška primoran pridobiti novo gradbeno dovoljenje za rekonstrukcijo in spremembo namembnosti iz poslovne v gostinsko. Tega je upravna enota izdala konec marca.

Profimedia

Kot so za Dnevnik še pojasnili na upravni enoti, so vlogo za izdajo uporabnega dovoljenja prejeli v zadnjem tednu junija. "Gre za manj zahteven objekt, zato tehničnega pregleda ne bo in se bo uporabno dovoljenje izdalo, če bo po pregledu vloge in dokumentacije ugotovljeno, da je zahteva popolna," so razložili ter dodali, da niso bili seznanjeni z dejstvom, da gostinski prostor že obratuje. Vlogo tako šele zdaj pregleduje uradnik, medtem ko KFC še naprej obratuje.

Podjetje Global Fast Food, ki upravlja verigo KFC, zadeve ni želelo komentirati.

Ljubljanska območna enota gradbene inšpekcije je drugega aprila prejela anonimno prijavo glede domnevno neskladno uporabo trgovsko-poslovnega prostora na Tržaški cesti 54. Z inšpektorata so sporočili, da inšpekcijski postopek še ni bil uveden, ter poudarili, da se inšpekcijski postopek ne začne takoj po prejemu prijave, navaja Dnevnik.

V kolikor inšpektor ugotovi, da objekt obratuje brez uporabnega dovoljenja, lahko lastniku odredi prepoved uporabe do izdaje dovoljenja. Zopet investitorja pa lahko tudi uvede prekrškovni postopek, globe pa so odvisne od velikosti investitorja. V primeru KFC, bi investitorju grozila globa med 10.000 in 30.000 evrov. Pravni osebi podjetja pa med 2.500 in 5.000 evrov.

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković