M. P. | 6. 7. 2022, 16:18

Znano, KDAJ se bomo spet pritoževali nad peklensko vročino

Profimedia

Prvi poletni vročinski val se je končal in večji del Slovenije je vsaj za silo namočilo. Kako se bo vreme obrnilo v prihajajočih dneh?

Najhujši nalivi so v zadnjih 48 urah nastajali na Koroškem, kjer je v noči iz ponedeljka na torek v kratkem času lokalno padlo več kot 50, v Velenju celo 70 litrov dežja na kvadratni meter.

A kot je ob poletnih frontah že stalnica, je bila količina padavin tudi tokrat zelo raznolika.

Huda ura v Ljubljani

Nevihta z močnim nalivom se je včeraj zvečer razbesnela tudi v Ljubljani z okolico. Za Bežigradom je v eni uri padlo 45 litrov dežja na kvadratni meter, kar je več, kot ga je prej padlo v celem mesecu skupaj.

Povsem drugače je bilo na zahodu države, kjer je bilo dežja marsikje le za vzorec. Huda suša v tem delu Slovenije se torej še nadaljuje.

Ozračje se stabilizira

Po sončnem dnevu je nekaj možnosti za nastanek neviht šele proti večeru. A že v četrtek bo vreme spet bolj spremenljivo. Manjše krajevne padavine bodo že popoldne, te bodo prehodno zajele večji del države. 

Na severu bo lahko že v četrtek zjutraj padlo nekaj kapelj dežja, čez dan pa se bodo padavine v obliki krajevnih ploh in neviht prehodno razširile nad večji del države. V noči na petek bodo padavine povsod ponehale. 

V petek in soboto bo delno jasno. 

In kako bo prihodnji teden?

Podobne temperature bodo nad nami vztrajale tudi v začetku prihodnjega tedna, nato pa se bo vročina spet stopnjevala, so zapisali na Vreme 24/7.

Ob tem dodajajo, da nas bo v prihodnjem tednu zelo verjetno zajel drugi letošnji vročinski val, ki bi lahko postregel tudi z novimi temperaturnimi rekordi.

Novi vročinski val, ki nas čaka, bi bil lahko zelo dolg, znal pa bi trajati vse do konca julija. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord