L. PA. | 27. 5. 2024, 11:39

Težave na obzorju: kdaj se končno odpira Odiseja, prenovljeni Kolosej?

Spletna stran/BTC City

Rečeno je bilo, da se novi mestni kinokompleks odpira junija, a so se načrti vmes spremenili ...

Ljubljančani, ki so bili zadnjih 20 let navajeni, da se v kino lahko odpravijo tudi v trgovsko središče BTC, težko pričakujejo trenutek, ko bo to spet možno in ko bo na mestu nekdanjega kinocentra Kolosej končno zaživel poslovno-zabaviščni center Odiseja, v katerem bodo tudi kinodvorane.

Spomnimo: Kolosej je svoja vrata zaprl leta 2022, nakar se je razvedelo, da ga je kupil primorski poslovnež in lastnik Pipistrela Ivo Boscarol, ki spada med deseterico najbogatejših Slovencev. Za deset hektarjev veliko zemljišče je takrat odštel približno 35 milijonov evrov, za nakup kompleksa kinodvoran pa je še 6,4 milijona evrov.

Nazadnje smo poročali, da naj bi se Odiseja, potem ko je bilo odprtje najavljeno že za april, zaradi podaljšanja prenovitvenih posegov odprla junija. Toda zdaj Forbes Slovenija piše, da je odprtje prestavljeno na jesen.

Odiseja bo, po navedbah Boscarola, začela delovati šele septembra, pišejo, tudi tokrat pa naj bi bila za zamik kriva obsežna gradbena dela. A po navedbah portala Student.si bo Odiseja svoja vrata zagotovo odprla še letos.

Trenutno sicer aktivno iščejo zaposlene, med drugim poslovodjo poslovno-zabaviščnega centra, vodjo finančno računovodske službe, vodjo trženja, natakarja in referenta v računovodstvu, ponujali pa naj bi tudi študentska dela.

Morda vas zanima tudi:

Več kot kino

Odiseja bo v ospredje tako kot Kolosej sicer postavljala filme (na voljo bo kar 12 kinodvoran), vendar pa ne bo samo kino, temveč bo namenjena tudi gledališču, družabnim dogodkom, konferencam, seminarjem, otroškemu programu in gostinski ponudbi.

Pri filmski ponudbi bodo sodelovali s Karantanijo Cinemas, sicer podjetje z dolgoletnimi izkušnjami v distribuciji filmov, zelo pomembno sodelovanje pa je bilo sklenjeno tudi z ekipo, ki že skoraj desetletje skrbi za Kino Bežigrad.

Največja sprememba se sicer obeta osrednjemu notranjemu prostoru, kjer je bila prej luknja ter tekoče stopnice. Boscarol je namreč napovedal, da bodo to luknjo zaprli in naredili prostor za koncerte. Oder bo ob steni, kjer so včasih prodajali prigrizke.

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković