N. Vo. | 29. 7. 2024, 10:40

Žalostni prizori s Koroške: meteorne vode in plazovi odnašali vse pred seboj (FOTO)

Facebook Neurje.si (Lovro Vrsnik in Andrej Polanšek)

Manj kot leto dni je minilo od vseuničujočih poplav, ki so v Sloveniji najbolj prizadele Koroško. 

Zadnje leto se prebivalci Koroške soočajo z izjemno obsežno škodo, ki jo povzročajo neurja. Manj kot leto dni je minilo od najhujše ujme, ki je v zadnjem času prizadela Slovenijo, pa se na istih lokacijah znova pojavljajo podobni prizori, pričajo fotografije, objavljene na Neurje.si. Tokrat so meteorne vode in plazovi povzročili najhujše težave spet ravno na Koroškem, kjer je plaz zasul eno osebo. Poleg Koroške so neurja škodo povzročila tudi v Zasavju, na Gorenjskem, Štajerskem in Dolenjskem, še poroča omenjena stran.

Med najhujše prizadete kraje sodi Okrešelj, kjer je zaradi neurja ostalo ujetih 15 oseb. Na srečo so jih reševalci Gorske reševalne službe Slovenije (GRZS) uspešno rešili. Tudi pot in struga pod slapom Rinka sta bili ponovno zasuti, kar dodatno otežuje situacijo in povečuje obseg škode, poroča Neurje.si.

Fotografije avtorjev Lovra Vrsnika in Andreja Polanška pa nazorno prikazujejo obseg škode in težave, s katerimi se soočajo prebivalci prizadetih območij. Ob pogledu na te uničujoče prizore se prebivalci obupano sprašujejo, kako se lahko pripravijo na prihodnja neurja in kaj lahko storijo, da bi bila škoda v prihodnosti čim manjša. 

Novo na Metroplay: "Bil sem že na meji, ampak sem speljal do konca" | Andrej Škufca