Uredništvo | 3. 7. 2024, 15:54

Po neurju nekatera območja kranjske občine izjemno nevarna: MOK opozarja sprehajalce (FOTO)

MOK

Fotografije najbolj prizadetih predelov so naravnost pretresljive.

Ponedeljkovo neurje je povzročilo veliko škode tudi v kanjonu reke Kokre in v Savskem drevoredu na območju Mestne občine Kranj (MOK). Zaradi padlega in poškodovanega drevja sta obe sprehajalni poti na omenjenih območjih zaprti, so sporočili.

MOK

Poziv občankam in občanom

MOK občanke in občane poziva, naj se na območja, kjer je podrto drevje in so sprehajalne poti neprehodne, ne odpravljajo. Varnost naj bo na prvem mestu, so zapisali. 

Pojasnili so, da sta zaradi padlega in poškodovanega drevja ter poškodovane sprehajalne infrastrukture v Kranju trenutno zaprti krožna pot v kanjonu reke Kokre in pot Struževo-Stara cesta (Savski drevored) s povezovalnim stopniščem do Zlatega Polja.

MOK

Gibanje na območju izjemno tvegano

Sanacija bo zahtevna, opraviti pa jo bodo morali izvajalci gozdarskih storitev, ki so za to usposobljeni, so dodali. Območja so sicer po neurju zaprta in ustrezno zavarovana, na mestni občini pa občanke in občane prosijo, da spoštujejo nameščena opozorila in ne prehajajo mimo varovalnih trakov.

Neurje je sicer podrlo veliko dreves in zlomilo številne veje, zaradi česar so sprehajalne poti ponekod povsem neprehodne in je gibanje na tem območju izjemno tvegano, so opozorili.

Dostop na nevarna območja je zaprt s trakovi.

Dostop na nevarna območja je zaprt s trakovi.

MOK

Novo na Metroplay: "Vsak od nas kdaj pogleda oglase, tudi sam jih. Vedno sem zgrožen nad cenami" | Simon Maljevac