R.S. | 11. 6. 2024, 17:52

Drama na mariborskem letališču: v celoten objekt vdrla voda, sledila je evakuacija (FOTO)

Facebook/Ministrstvo za infrastrukturo

Nastala je velika škoda. 

Letališče Edvarda Rusjana Maribor je pred dnevi prizadela vremenska ujma s točo, ki je poškodovala streho potniškega terminala in povzročila škodo na objektu, poroča Ministrstvo za infrastrukturo. "Voda je vdrla v celoten objekt, namočena je vsa toplotna izolacija, vse mavčne plošče," je za 24ur.com povedal vodja letališča Smiljan Kramberger.

Letališče je bilo zaprto od petka, z omejenim delovanjem naj bi pričelo danes. Vendar do tega ni prišlo, saj je ponoči zaradi dežja v objekt ponovno vdrla voda. Zaradi tega so morali zjutraj evakuirati potniški terminal, poroča Večer. Letališče ostaja do nadaljnega zaprto. Ministrstvo za infrastrukturo bo po podrobnejši oceni škode zagotovilo sredstva za sanacijo.

Na sestanku so se predstavniki Ministrstva za infrastrukturo in družbe DRI dogovorili, da bo upravljavec letališča, v luči napovedanih novih prihajajočih vremenskih ujm sprejemal vse potrebne ukrepe za zmanjšanja nastanka nove škode.

Prav tako bo pripravil nabor prioritetnih ukrepov, v nadaljevanju tudi predloge rešitve, da se nastala škoda odpravi tako, da bo obnovljen objekt odporen na vplive podnebnih sprememb in izrednih vremenskih dogodkov, ki so vse pogostejši.

Novo na Metroplay: "Potopljena sem v globoko modrino" | Živa Ploj Peršuh