Ma.Po. | 15. 10. 2024, 12:00

Konec še ene lepe zgodbe: v Ljubljani zaprli legendarno trgovino, ki je bila dolgo časa mestna ikona

Bobo/Uredništvo/fotomontaža

Namesto pogleda z ulice na lepo urejene police, polne slastnih dobrot, zdaj mimoidoče pozdravi le izložba, prekrita z belim papirjem.

Trgovina Bonbonièra Kraš na Slovenski cesti 28 je svoja vrata odprla leta 2018, potem ko so zaradi izteka pogodbe morali zapustiti predhodno lokacijo na Čopovi ulici 3, kjer so domovali 65 let. Vendar so pred kratkim, menda kar čez noč, po šestih letih zaprli vrata tudi na tej lokaciji.

Žalosten pogleda na trgovino Kraš v središču Ljubljane.

Žalosten pogleda na trgovino Kraš v središču Ljubljane.

Uredništvo

Je to dokončno slovo?

Kaj točno je v ozadju odločitve o zaprtju trgovine na Slovenski cesti, ni znano. Ob našem poskusu klica na telefonsko številko podjetja Krašcommerce Ljubljana se namreč oglasi le avtomatski odzivnik, ki sporoča, da številka ne obstaja. Tudi spletna stran Kraševe ljubljanske podružnice ni več dostopna.

Na družbenem omrežju Facebook je Kraš Slovenija še pred dvema tednoma delil objavo, v kateri je sledilce spraševal po njihovi najljubši Kraševi sladici. Sami pa so sledilcem ob tem predlagali njihove legendarne piškote Domačica.

Bajadere, ledene kocke, bomboni Kiki ...

To so le nekateri tudi v Sloveniji priljubljeni izdelki, ki so jih čokoladni navdušenci kupovali v Kraševi trgovini. "Prepričan sem, da bo Bonbonièra na novem mestu še dolgo stala in bo ena glavnih točk v Ljubljani, kamor bodo zahajali domačini in turisti," je ob odprtju trgovine na Slovenski cesti pred šestimi leti dejal predsednik uprave družbe Kraš d.d., Damir Bulić, ki pa je lani po 24 letih zapustil podjetje.

Ali so njegov odhod in zamenjave v vodstvu podjetja bili krivi tudi za slovo Kraša v središču slovenske prestolnice?

Uredništvo

Novo na Metroplay: Z Manco Trampuš o ustvarjanju s Koala Voice in vlogi pojoče krave