14. 6. 2022, 17:31

Luka Dončić prispeval denar za osnovno šolo: "Hvala Luka, imamo te radi in veseli bomo tvojega obiska."

Twitter/Micky Babz

Naš košarkarski as se je odzval na dobrodelno akcijo in doniral denar Centru Gustava Šiliha, ki je pred tem že pripravil dobrodelni koncert, na katerem so zbirali prostovoljne prispevke.

Zbiranje denarja pa je potekalo tudi preko sporočil SMS. Novica o tem je dosegla tudi Luko Dončiča, ki se je na prošnje za pomoč odzval in Centru Gustava Šiliha prispeval denar.

V začetku maja so s koncertom začeli z akcijo zbiranja denarja za kombi, ki ga otroci in mladostniki potrebujejo za vključevanje v okolje, za lažje učenje za življenje ter za premagovanje vseh ovir.

"Majhne podrobnosti vsakdana, ki so za večino ljudi samo preprost gib, misel ali dejavnost, našim otrokom in mladostnikom pa predstavljajo vrh strme gore, na katero ne moremo peš, lahko pa se nanjo odpeljemo s kombijem,” so sporočili iz Centra Gustava Šiliha v Mariboru.

Hvaležni so vsem, ki so jim pri tem pomagali. Pravijo, da je največja umetnost poslušati nekoga in ga tudi slišati. "Iskreno smo hvaležni vsem, ki ste nas slišali in nam pomagali z vašim prispevkom približati naš cilj,” so dodali.

Prispeval denar tudi za ureditev dvigala v Domu Antona Skale

“Slišal pa nas je tudi Luka Dončič. Vsi učenci in zaposleni Centra Gustava Šiliha Maribor smo se v tem tednu neizmerno razveselili donacije našega "velikega" športnika Luka Dončiča, ki nam je nakazal sredstva za nakup kombija in ureditev dvigala v Domu Antona Skale. Tako se nam je odprlo tisoč različnih možnosti, da se zapeljemo preko ovir, ki se nam postavljajo na pot,” dodajajo.

Otroci in mladostniki kličejo: "Hvala Luka, imamo te radi in veseli bomo tvojega obiska."

"Luka Dončič pa dokazuje, da ni velik samo po centimetrih, ampak še večji v svojem srcu. Hvala Luka in vsi, ki ste nas slišali,” so med drugim zapisali učenci in zaposleni Centra Gustava Šiliha Maribor.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije