T. R. K. | 19. 6. 2024, 14:39

Kakšna bo usoda Magnificovega koncerta? Glasbenik ostal brez soglasja zavoda, na pomoč pa mu je priskočil ...

Borut Živulovič/Bobo

Za izvedbo Magnificovega koncerta v Tivoliju, zavod za varstvo narave ni izdal soglasja. Bo koncert na Plečnikovem stadionu za Bežigradom?

Magnificov menedžer, Igor Adrih je za N1 povedal, da zavod za varstvo narave ni izdal soglasja za izvedbo Magnificovega koncerta v Tivoliju, se bodo pa na odločbo znova pritožili. Za N1 so na zavodu potrdili, da so o primeru odločili, javnosti pa bodo podrobnosti pojasnili jutri. 

Magnificu so še pred izdajo odločbe sicer ponudili več drugih možnosti, če ne bo koncerta v Tivoliju. Za N1 je Joc Pečečnik potrdil, da je Magnificu na voljo bežigrajski stadion, ki je v Pečečnikovi lasti in kjer sicer že leta ni potekala nobena uradno prijavljena prireditev. 

Za N1 je Igor Arih potrdil, da so "dobili ponudbe za izvedbo koncerta na bežigrajskem stadionu, na hipodromu v Stožicah in še na več drugih lokacijah, od različnih ljudi, ki si želijo, da bi bil koncert izpeljan." Za koncert so sicer prodali že več kot 13.000 vstopnic, njihova prva izbira pa še vedno ostaja Tivoli. 

Bobo

Organizatorji vstopnice začeli prodajati, čeprav še niso imeli ustreznega dovoljenja

Koncert, naslovljen "Pridi nocoj", bo Magnifico priredil ob 30-letnici delovanja. Organizatorji so vstopnice začeli prodajati že marca, čeprav še niso imeli ustreznega dovoljenja, nato pa je Zavod za varstvo narave zavrnil izdajo soglasja zaradi varovanja naravnih vrednot parka Tivoli. Med ogroženimi so rastišče evropske gomoljčice, hrošč puščavnik in krajinske strukture parka.

Ljubljanski župan Zoran Janković pa je včeraj sporočil, da bodo mestni svetniki na julijski seji obravnavali spremembe odloka o Krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib. Predlagana sprememba bi po besedah Jankovića spremenila trenutni odlok in izločila štiri lokacije na katerih bi bile po novem lahko dovoljene prireditve brez soglasja zavoda za varstvo narave. Med lokacijami je tudi sankališče ob bazenu v Tivoliju, kjer naj bi bi l Magnificov koncert. 

Novo na Metroplay: O dojemanju glasbe, novemu albumu in svoji ljubezenski zgodbi kot iz filma | Miha Guštin - Gušti