STA , T. R. K. | 28. 6. 2024, 11:30

Po kalvariji s koncertom v Tivoliju se je oglasil Magnifico: "Če ne bo šlo drugače, bom ..."

Borut Živulović/Bobo

Odvila se je novinarska konferenca. 

Magnifico se sooča s številnimi težavami. Konec avgusta namreč glasbenik ob 30-letnici svoje kariere načrtuje veliki koncert v parku Tivoli. Čeprav je prodal že 13.000 vstopnic, pa Zavod za varstvo narave ni odobril soglasja zaradi škodljivih vplivov na naravo.  

V prenovljenem postopku je zavod izdajo soglasja za koncert Magnifica ponovno zavrnil. Presodili so, da ustrezna tehnična rešitev, ki bi omilila vpliv dogodka na sprejemljivo raven, ne obstaja. Postopek še ni končan, poroča STA. 

Ravnanje zavoda za varstvo narave so v odzivu na županove besede pozdravili Mladi za podnebno pravičnost skupaj z uporabnicami parka Tivoli in podpisniki stališča o nesprejemljivosti izvajanja množičnih dogodkov v parku. 

Borut Živulovič/Bobo

Kakšen je plan B?

Na novinarski konferenci, ki se je danes odvila v studiu Doma svobode v Tivoliju, so spregovorili Magnifico, Igor Arih-direktor Doma Svobode in Mitja Prezelj -izvršni producent dogodka. 

Najprej so izpostavili, da koncert bo. Sedaj je sicer prodanih že več kot 14.000 vstopnic. Ob začetku so izpostavili DM-ov Tek za ženske, ko je na travniku v Tivoliju več kot 10.000 tekačic. Zavod je v tem primeru vsakič dovoljenje izdal.  

Na odločbo zavoda so se sicer ponovno pritožili, sedaj čakajo na odločitev ministrice, ki bo odločila v 15 dneh. Ciljajo na njeno zdravorazumsko odločitev.

Poslužili se bodo sicer vseh poti, da koncert v Tivoliju uspe, če to ne bo mogoče, bodo šli v tožbo. Na prireditvi bo sodelovalo 150 glasbenikov, v primeru, da se koncert v Tivoliju ne bo mogel izvesti, pa se bodo prestavili na bežigrajski stadion. Magnifico si sicer želi koncert organizirati na prvotno predvideni lokaciji in za to se bodo borili z vsemi pravnimi sredstvi. Magnifico je ob tem povedal, da se mu zdi, da je celotna situacija uperjena izključno proti njemu, saj veliko koncertov poteka v naravi: "To pomeni, da sem neka izjema." Ob tem mu je žal, da se s tem izgublja čas. "Selimo se, če v Tivoliju koncert ne bo mogoč, ampak nas v tem primeru zanimajo zakon in pravila, ki so botrovala tej odločitvi," še dodaja. 

Novo na Metroplay: "Največja ovira je davčni sistem" | Blaž Brodnjak