Uredništvo | 6. 5. 2024, 14:59

Grozljiva brezčutnost: medtem ko je številne prizadela smrt Mance Košir, se je Saša Petek za njen odhod zahvalila Bogu

Borut Živulovič/Bor Slana/Bobo/fotomontaža

Je šla zloglasna teoretičarka zarot, ki uporabnike Facebooka razburja s svojimi škodoželjnimi objavami, tokrat predaleč?

Veliko Slovencev je pred dnevi prizadela smrt izjemne Mance Košir, novinarke in publicistke, ki je s svojim delom močno zaznamovala naš medijski prostor. Od nje so se na različne načine poslovili številni, ki se jih je dotaknila, pa tudi v organizacijah, kjer je aktivno delovala, na primer v Slovenskem društvu Hospic, ki pomaga umirajočim bolnikom.

Manca Košir s knjigo Iz neba do dna

Manca Košir s knjigo Iz neba do dna

sensa

Brezčutne besede Saše Petek

Kljub temu pa sta se našli tudi dve mračni izjemi - kontroverzna teoretika zarot Saša Petek in Ladislav Troha - ki nista pokazala le odsotnosti pietete do preminule, temveč sta smrt Koširjeve pospremila tudi z neresničnimi in neprimernimi namigovanji. Petkova je šla celo tako daleč, da se je za njeno smrt zahvalila Bogu.

"Me sploh ne zanimajo njihovi zadnji zapisi, Bog ve, da so bili le črke na papirju, ki se v dejanjih nikoli niso udejanjili," je, očitno v odgovor na poslovilni zapis Mance Košir, na Facebooku zapisala Petkova in dodala pretresljivo brezčutne besede: "Hvala Bog, da si nas osvobodil še ene v vrsti slabih, izredno slabih mračnih duš, ki je teptala to zemljo."

Pozneje je dodala še eno objavo, v kateri je svoje sledilce pozvala: "Vsi, ki vam je bila zgled Koširjeva, dajte se prosim odprijateljite ali pa me kar dajte na blok. Hvala."

Troha Koširjevo označil za članico udbe

Nepovezano z objavo Petkove se je oglasil tudi kontroverzni nekdanji major slovenske vojske Ladislav Troha, ki je v značilnem slogu teoretikov zarot Koširjevo posredno obtožil, da naj bi bila članica udbe. To naj bi dokazovali posnetki zaslona iz medija Informer, ki je znan po politično motiviranih zapisih in širjenju dezinformacij. 

"Kaj vse bodo zdaj zganjali razno razni položajniki politikanti, ker jim je vzelo eno veliko mentorico," je v svoji objavi brez trohice sramu zapisal Troha. "Da ne boste mislili, da se je po letu 1991 kaj spremenilo. Vse so obdržali v rokah partijci in udbovci in seveda njihova mladež, še bolj pokvarjena," je dodal.

Šel je še dlje in dejal, da je to zapisal zaradi "resnice" ter nadaljeval, da naj bi nekateri "do zadnjega diha delali za to, da oblast in privilegije ohrani organizacija." Namigoval je seveda na Manco Košir.

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu