N. V. | 19. 9. 2024, 08:30

Marta Kos (končno) spregovorila o tem, zakaj se je sprla z Golobom in izstopila iz njegove stranke

Žiga Živulović j.r./Bobo

Zdi se, da sta zgladila spore.

Odbor državnega zbora za evropske zadeve je včeraj podprl kandidaturo Marte Kos za evropsko komisarko iz Slovenije. Po tem, ko je predsednica evropske komisije Ursula von der Leyen vztrajala, da Slovenija na komisarsko mesto predlaga kandidatko, je odstopil Tomaž Vesel, premier Robert Golob pa je za to pomembno funkcijo predlagal Kosovo, čeprav se je zdelo, da sta sprta.

Spomnimo, Kosova je bila ena od ustanoviteljic in najvplivnejših članic Gibanja Svoboda. Bila je kandidatka stranke za predsednico države, vendar je od kandidature odstopila. Decembra 2022 je izstopila tudi iz stranke in ob tem dejala, da "to ni več moja stranka!"Zavrnila je tudi povabilo Gibanja Svoboda za kandidaturo na evropskih volitvah in ob tem dejala, da se bo vrnila v politiko le pod enim pogojem: "Če bi pri nas nastala stranka žensk, bi ji rade volje pomagala."

Marta Kos je razkrila, da se z Robertom Golobom ni strinjala, on pa je ni upošteval.

Marta Kos je razkrila, da se z Robertom Golobom ni strinjala, on pa je ni upošteval.

Borut Živulovič/Bobo

Marta Kos končno spregovorila o tem, zakaj je izstopila iz Golobove stranke

Poslanca SDS Andreja Kosija je včeraj v državnem zboru zanimalo, kako to, da ima kandidatka zdaj zaupanje predsednika vlade, medtem ko sta se v času predsedniške kampanje razšla, poroča Žurnal. "Moje mnenje je, da če se ne strinjaš s šefom in nimaš možnosti, da ga spremeniš, greš. Ne samo v smislu zaupanja, ampak tudi čisto praktičnih stvari, kaj bi bilo dobro narediti," je pojasnila.

Marta Kos in Robert Golob

Marta Kos in Robert Golob

Žiga Živulović j.r./Bobo

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković