Uredništvo | 23. 5. 2024, 11:22

Uporabniki novega McDonald'sa na Čopovi šokirani nad odločitvijo vodstva restavracije: plačati morajo za uporabo ...

Bobo

Goste  restavracije McDonald's v slovenski prestolnici je razočarala novost v prenovljenem lokalu na Čopovi.

Po dolgotrajni prenovi se je na Čopovi ulici v Ljubljani ponovno odprl McDonald's, ki že desetletja kraljuje na eni izmed glavnih ulic v središču prestolnice. Veriga s hitro prehrano je bila do zdaj vedno znana kot kraj, kjer se lahko ljudje ustavijo in nekaj zaužijejo na hitro, predvsem pa poceni. Toda dandanes očitno nič več ni poceni ...

Prenovljeni McDonald's na Čopovi je namreč začel zaračunavati vstopnino za toaletne prostore tudi svojim strankam. Pred prenovo je vsak gost na računu dobil kodo za vstop na WC, zdaj pa je treba za vsak obisk toalete odšteti 50 centov! Glede na to, da tudi cene krompirčka in hamburgerja niso več tako nizke, kot so bile včasih, je za nekatere goste ta novost veliko razočaranje.

Najbolj prepoznaven McDonald'sov znak po vsem svetu.

Najbolj prepoznaven McDonald'sov znak po vsem svetu.

Profimedia

Poročanja obiskovalcev razkrivajo, da kljub plačilu razmere na toaleti niso brezhibne. Nekateri so potožili, da je zmanjkalo toaletnega papirja, umivalnik z vodo, ki stoji pred stranišči, tako da si lahko roke umijejo vsi, tudi tisti, ki za to ne plačajo, pa ima samo vročo vodo, brez možnosti nastavitve temperature. 

McDonald's je za Slovenske novice potrdil, da imajo na dveh lokacijah v centru Ljubljane plačljive toalete, in sicer na Čopovi in na Cankarjevi ulici. Razlog za zaračunavanje toaletnih prostorov je po njihovih besedah ta, da sta "restavraciji na zelo frekvenčni lokaciji, z velikim pretokom ljudi, ki niso naši gostje, ampak restavracijo obiščejo samo za uporabo toalet, zato smo se na podlagi preteklih izkušenj odločili, da so te plačljive."

McDonald's na Čopovi ulici je nazaj, vendar kot se spreminja celotna podoba središča mesta, sta spremenjena tudi videz in namen objekta.

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković