K. Ž. | 2. 8. 2024, 13:58

Mercator zapira vrata svojih trgovin

Žiga Živulović Jr./Bobo

Mercator načrtuje zaprtje več poslovalnic trgovine Mercator Tehnika.

Spomladi so se za vedno zaprla vrata treh tehničnih trgovin Mercator Tehnika. Sedaj pa se bo po poročanju Siola zaprlo še več trgovin. "V Mtehniki smo spremenili poslovno strategijo in posledično spreminjamo poslovni model, s čimer se prilagajamo tudi razmeram na trgu," so odgovorili iz Mercatorja.

Poslovalnice Mtehnike so svoja vrata zaprle v Krškem, Tolminu in v Novih Jaršah. Prav tako so se zaprle enote v Šmarju pri Jelšah, na Prevljah ter v Idriji. V juliju pa so zaprli tudi poslovalnici v Beltincih in Ljutomeru.

Kot neuradno poroča Siol, pa bo Mercator svoje poslovalnice zaprl tudi v Ormožu, Sevnici, Tržiču, Logatcu in Novi Gorici. V Mercatorju teh navedb sicer niso potrdili, prav tako pa jih niso zanikali. Med drugim so dodali, da kljub zaprtju nihče od zaposlenih ne bo izgubil delovnega mesta.

Zapirajo se tudi trgovine z mešanim blagom

Letos naj bi se zaprlo tudi 13 manjših Mercatorjevih poslovalnic, nekatere tudi v mestnih središčih. Takrat so pojasnili, da je eden od razlogov za zaprtje tudi dejstvo, da se poslovalnice nahajajo v bližini drugih odprtih enot Mercatorjevih trgovin.

Novo na Metroplay: Natalija Verboten o vrnitvi med poskočne ritme, družini in iskanju pomoči