J. B. | 21. 10. 2024, 14:02

Parkiranje dražje kot sendvič s salamo in sirom: Mercator bo v središču Ljubljane odprl novo poslovalnico (FOTO)

Srdjan Živulovič/Bobo

Lokacija je prestižna, toda če boste tja odšli z avtomobilom, boste za parkiranje plačali več kot za sendvič s salamo in sirom ...

Mercator je v zadnjem obdobju razočaral številne svoje tako kupce kot tudi zaposlene, potem ko je zaprl kar nekaj poslovalnic po vsej državi. Pred kratkim pa je Večer razkril, da je (nekoč) najboljši sosed samo v letu 2024 zaprl kar 13 manjših živilskih prodajaln! Pri Mercatorju so pojasnili, da je zapiranje maloprodajnih objektov "normalen proces", s katerim trgovci po vsem svetu zamenjujejo "manjše in manj profitabilne enote za tiste bolj profitabilne".

Vse lepo in prav, vsak gospodar lahko stvarem streže tako, kot sam želi, čeprav je res, da z vsako zaprto trgovino nastane praznina, ki jo nekateri občutijo bolj, drugi manj. Seveda zaprta vrata manjših trgovin najbolj prizadenejo tiste, ki so se bili vajeni po nakupih sprehoditi s cekarjem v roki, po novem pa jim ne preostane drugega, kot da se po zaloge hrane in drugih izdelkov odpeljejo z avtomobili. Tako pač je, denar je še vedno sveta vladar, čustva in potrebe ljudi so v svetu kapitalizma velikokrat potisnjeni na stranski tir.

Mercator Schellenburg trgovina Ljubljana
Uredništvo

Toda Mercator se v zadnjem obdobju vendarle ne ukvarja le z zapiranjem trgovin, temveč bo v kratkem odprl tudi vrata povsem nove poslovalnice. Ne v majhnem, ruralnem okolju, ampak kar v največjem slovenskem mestu. O tem, da bo Mercator po novem na voljo tudi prebivalcem elitne vile Schellenburg na Župančičevi ulici v središču prestolnice, smo že pisali. Govorice so meso postale, ko je Mercator še nedokončano trgovino že opremil z lično tablo nad vhodnimi vrati.

Dela zdaj že nekaj dni potekajo zelo hitro. Trgovina je že opremljena s prodajnimi policami in na prvi pogled je mogoče oceniti, da bo Mercator odprl kar prostorno trgovino, v kateri bodo na svoj račun prišli tako delavci iz številnih bližnjih pisarn kot tudi prebivalci nesramno dragih stanovanj v vili Schellenburg.

Mercator Schellenburg trgovina Ljubljana
Uredništvo

Ali se bo odprtje trgovine v tem delu prestolnice v poslovnem smislu Mercatorju obrestovalo, bo vsekakor zanimivo videti. Nekaj pa drži kot pribito: za velike nakupe trgovina ravno ne bo najboljša izbira. No, razen če vas ne moti "sprehod" s težkimi vrečkami do jeklenega konjička, ki ga boste pustili na katerem od bližnjih, a vedno nabito polnih parkirišč. In za "parking" - jasno - odšteti več kot za sendvič s salamo in sirom ...

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil