R.S. | 4. 10. 2024, 13:58

Mercator kupce pustil na cedilu: zaprli so še dve trgovini, prebivalci obupani

Fotografija je simbolična.

Borut Živulovič/Bobo

Šok za kupce ...

Koprčani so razočarani, saj so pred mesecem dni zaprli Mercatorjevo trgovino na Prešernovem trgu. Prav tako je zaprt Mercator v Luciji. Zaprtje trgovin predstavlja težave za tamkajšnje prebivalce. 

Mercatorjeva trgovina na Prešernovem trgu v Kopru je bila pomembna predvsem za starejše prebivalce. Jadrana Čalija, predsednika KS Koper-Center tudi skrbi, da se bo z zaprtjem trgovine spremenila dinamika tega dela mesta.

"Vsako jutro sem šel v to trgovino po kruh, mleko in podobno. Po njenem zaprtju grem do trgovine na Titovem trgu. Za starejše je ta pot navkreber že kar naporna. Po zaprtju trgovine se bo postopoma zmanjšalo število ljudi, ki so zahajali v ta predel mesta. Sčasoma bodo manjkrat zavili tudi v druge tamkajšnje trgovine. In tako bo utrip v tem delu mesta zamiral. Zato izgubljamo veliko več kot trgovino,” je povedal za Primorske novice. 

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

STA

Številne pritožbe

Mercator je delil, da odločitev o zaprtju ni bila hitra. "Zaprtje trgovine je zadnji ukrep v dolgotrajnem procesu, s katerim poskušamo zavarovati interes kupcev po sosedski trgovini, ob hkratnem zagotavljanju ustreznih delovnih pogojev za zaposlene in poslovni učinkovitosti," so povedali. Želijo, da bi se dejavnost v teh prostorih nadaljevala. Trenutno iščejo ustrezne rešitve. 

Nad izgubo Mercatorja se pritožujejo tudi v Sečovljah. Najhuje je za starejše krajane in najbližje stanovalce, ki se počutijo, da so jih pustili na cedilu. "Smo kar jezni na Mercator, grdo je, da je kupce in kraj pustil na cedilu, moral bi biti družbeno odgovoren. Vodstvu Mercatorja sem pisala, kako pomembna je trgovina za naš kraj, in da jo potrebujemo, pa nam niso niti odgovorili," je za Primorske novice dejala predsednica KS Sečovlje Mirela Flego.

Novo na Metroplay: "Oglaševalci imamo ogromno odgovornost do jezika!" | Medeja Kraševec Žnidarec