L. PA. | 6. 8. 2024, 10:12

Mestna občina Ljubljana o visokih najemninah in dragih nepremičninah: "Letos se začne v Ljubljani graditi ..."

Bobo

Ljudje prihajajo v Ljubljano, ker je tu največ delovnih mest, zato pa je situacija s stanovanji takšna, kot je, je prepričan ljubljanski župan.

Na TikTok kanalu Mestne občine Ljubljana, kjer meščane obveščajo o tekočih projektih v mestu, občasno "gostuje" tudi župan Zoran Janković, ki odgovori na kakšno vprašanje sledilca.

Tokrat je zagrizel v posebno kislo jabolko, sledilec ga je namreč vprašal, kaj namerava občina storiti v zvezi s stanovanjsko problematiko v Ljubljani, ki drastično znižuje kakovost življenja številnih mladih.

"Vsak dan je več mladih, ki nimajo možnosti za stanovanje v Ljubljani, če pa se že pojavi kakšno prazno stanovanje, so drage najemnine," je zapisal občan. Na obupanih mladih poskušajo lastniki nepremičnin v Ljubljani zaslužiti za vsako ceno, najbolj mejne primere zbira Instagram profil Domozlom. Tudi mi smo že poročali o poslovnih prostorih in kleteh, preurejenih v stanovanja, stanovanjih brez ločene prhe, zaračunavanju ogledov stanovanja, pa še in še.

Morda vas zanima tudi:

Kaj torej na to pravi župan Janković? Napovedal je, da bo mestna občina Ljubljana podprla nov zakon o gostinstvu, ki vsebuje tudi omejitev kratkoročnega najema na 30 dni. "Zdaj gre to v razpravo v državni zbor, pri nas pa bomo za tem stali, enostavno spoštovali bomo to, kar vlada reče," je obljubil.

Drug ukrep, ki naj bi vplival na nižje cene zasebnih stanovanj, je ta, da namerava država v roku naslednjega leta in pol zagotoviti tisoč postelj za študente. Na kakšen način se bo to zgodilo, Janković ni povedal, je pa dejal, da bo to pomenilo, da ne bo takega navala študentov na sama stanovanja.

"Tretji ukrep pa je, da se letos in naslednje leto prične v ljubljani graditi dva tisoč stanovanj za trg in cena bo padla," je še obljubil.

@mestnaobcinaljubljana Replying to @Matjaž Mrak609 Župan je izpostavil ukrepe, ki bodo pripomogli k reševanju stanovanjske problematike.🤝 Posnetek je nastal na podlagi županovega Vklopa v živo, ki štirikrat letno poteka na kanalih Facebook, Instagram in TikTok. Naslednjič se vidimo jeseni. 👋🏼 #slovenija #ljubljana #župan #stanovanje ♬ original sound - Mestna občina Ljubljana

Po njegovih besedah pa do vseh teh težav prihaja zaradi tega, ker se "po zadnji statistiki žal vidi, da ljudje prihajajo v Ljubljano, kajti tu je največ delovnih mest in si želijo živeti v Ljubljani".

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec