T. R. K. | 9. 6. 2024, 17:52

Policija znanemu slovenskemu športniku zagrozila s priporom: šokantno, česa je osumljen!

Srdjan Zivulovic/Bobo

V Margerita club v Novi Gorici, ki ga vodi športnik Miran Fabjan, so vdrli policisti. Preiskave potekajo zaradi suma zlorabe prostitucije.

Na družbenem omrežju Instagram je slovenski MMA borec Miran Fabjan danes delil objavo v kateri je zapisal, da so v  Margerita club v Novi Gorici, v katerem dejavnosti vodenja opravlja sam, 9. 5. 2024 vdrli policisti. Zaradi suma zlorabe prostitucije so opravili hišne preiskave pri Nejcu Potokarju, v lokalu in pri Miranu Fabjanu doma.

Situacijo je v objavi komentiral in zapisal, da v lokal "nikoli niso vabili deklet z namenom, da bi se prostituirale." Zapisal je še: "V lokalu nismo dekletom nikoli postavljali bilokakšnih pravil, niti se dekleta, ki v lokal pridejo z namenom, da bi se prostituirale, ne identificirajo kot prostitutke. Dekleta so tretirana kot vsak drugi gost. Tako da o bilokakšni obliki izkoriščanja ne moremo govoriti." 

Instagram/slo rocky 85
instagram, objava/slo rocky 85

V nadaljevanju je Fabjan zapisal, da mu je vodja preiskave zagrozil, da ga v primeru nadaljevanja dejavnosti vodenja wellness centra čaka pripor, kjer bo čakal na sojenje. Fabjan je ob tem izpostavil: "Kriminalistu ter tožilki sporočam, da se veselim preiskave, katera bo definitivno pokazala, da sem nedolžen. Do takrat pa jih vljudno vabim, da se mi in ostalim gostom pridružijo v wellness-u ter se na lastne oči prepričajo, da o izkoriščanju prostitucije v lokalu Margerita ni ne duha ne sluha."

Za zaključek v objavi izpostavlja še: "V primeru, da mi bo sistem odredil pripor in čeprav me bo ta pripor stal športne kariere, bom to pokončno sprejel in iz pripora dokazoval svojo nedolžnost. Lokala, ki deluje popolnoma legalno, zaradi groženj in sumov sigurno ne mislim zapirati."

Novo na Metroplay: "Bil sem že na meji, ampak sem speljal do konca" | Andrej Škufca