Uredništvo | 24. 6. 2024, 09:33

V Celju napovedali spremenjen prometni režim in večmesečno popolno zaporo prometa: kaj se dogaja?

MO Celje

Načrtujejo, da bodo spremembe v veljavi do naslednjega leta.

Z Mestne občine Celje so sporočili, da se bo v petek začela obsežna prenova Razlagove ulice. Gradbena dela bodo vključevala prenovo tlakov in komunalne infrastrukture, namestitev nove urbane opreme, podzemnih zabojnikov za smeti ter nove javne razsvetljave. V času poteka gradbenih del bo na območju veljal spremenjen prometni režim, na posameznih odsekih pa popolna zapora prometa, so zapisali.

MO Celje

Pojasnili so, da bo prenova trajala približno eno leto in bo potekala v treh fazah. V prvi bodo izvedli gradbena dela levo od Pleteršnikove ulice do ostrega ovinka na Razlagovi (v smeri proti Savinjskemu nabrežju), ki bodo trajala približno 2-3 mesece. Dela v drugi fazi bodo potekala od ovinka do križišča s Savinjsko ulico in bodo trajala enako obdobje. V tretji fazi bodo prenavljali območje desno od Pleteršnikove ulice do Hotela Evropa. Začetek zadnje faze del je predviden za januar 2025

Stanovalce prosijo za razumevanje

V času gradbenih del bo veljala popolna zapora prometa, omogočen pa bo dostop za intervencijska vozila in dostavo, so sporočili s celjske mestne občine in dodali, da bodo do vseh objektov zagotovljeni tudi koridorji za pešce. Stanovalci z območja Razlagove ulice, ki so imeli pravico do parkiranja znotraj dvorišč, boddo lahko v času prenove uporabljali bližnja javna parkirišča. Za to bodo dobili posebne dovolilnice.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Žiga Živulović Jr./Bobo

V času prenove bodo smetiščne zabojnike s tega območja premestili na druge bližnje lokacije, o čemer bodo pravočasno obvestili stanovalce. Tako stanovalce kot vse druge, ki se gibljejo na tem območju, prosijo, naj poskrbijo za varnost. Opozorili so tudi, da bo v času izvedbe gradbenih del na območju povečan hrup. Občane zato prosijo tudi za razumevanje in strpnost.

Novo na Metroplay: Zmagovalec MasterChefa Luka Pangos iskreno o ozadju kuharskega tekmovanja