R.S. | 4. 9. 2022, 15:12 | Vir: STA

Na cestah so vnovič zastoji, na mejnih prehodih boste mogli čakati ...

Bobo

Vrhunec poletne sezone je že mimo, na cestah po državi pa tudi zdaj nastajajo daljše kolone.

Promet na cestah, povezanih s turističnimi destinacijami, je tudi danes zgoščen.

Na gorenjski avtocesti se zastoj pred predorom Karavanke proti Avstriji podaljšuje, gneča je tudi v nasprotni smeri, na primorski avtocesti pa so se razmere izboljšale. Na mejnih prehodih so se čakalne dobe skrajšale, do dve uri se čaka le še na vstop na Gruškovju.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj dolg šest kilometrov, zato se proti Kranjski Gori priporoča izvoz Lesce, medtem ko so izvoz Jesenice vzhod popoldne zaprli in je v uporabi le za lokalni promet.

Bobo

V smeri proti Sloveniji zastoj meri en kilometer, kažejo podatki prometnoinformacijskega centra za državne ceste. Zastoji nastajajo še na cestah Kal-Pivka in Padna-Dragonja. Poleg tega je na primorski avtocesti v predoru Kastelec proti Ljubljani zaradi okvare vozila zaprt vozni pas.

Čakalne dobe na mejnih prehodih so nekoliko popustile. Najdlje, do dve uri, se sicer še vedno čaka za vstop v državo na prehodu Gruškovje. Za izstop iz Slovenije pa je čakalna doba najdaljša na Dragonji in v Sečovljah; čakati je treba do eno uro. Do 22. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone.

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu