K. Ž. | 25. 6. 2024, 15:00

Je to najbolj neprevozen nadvoz za kolesarje v Ljubljani?

Pobude meščanov

Kolesarji se pritožujejo nad neprevoznim voziščem.

Trenutno potekajo dela na nadvozu nad južno obvoznico na Ižanski cesti, zaradi česar je ta posledično zaprt. Tako so kolesarji in vozniki primorani uporabiti nadvoz nad južno obvoznico na Peruzzijevi ulici, a ta ni ravno najbolj primeren.

Tako se je eden od meščanov podal na spletno platformo Pobude meščanov, kjer je pristojne zaprosil za informacije, kdaj lahko pričakujejo sanacijo nadvoza. Nadvoz zagotovo izgleda skoraj zapuščeno, povsod so luknje v cesti, vožnjo s kolesom pa dodatno ovira pesek. "Oprostite, vendar tole s kolesom ni več prevozno. Ker je nadvoz nad južno obvoznico na Ižanski cesti zaprt, kolesarji za dostop do Barja uporabljamo nadvoz nad južno obvoznico na Peruzzijevi. Kaj dela sploh koncesionar za vzdrževanje cest, da je prišlo da takega stanja? Niti kosov asfalta ni sposoben počistit s pločnika," je zapisal meščan.

Kaj pravi občina?

Na pobudo je odgovoril Oddelek za gospodarske dejavnosti in promet, kjer so izpostavili, da sanacija dveh nadvozov naenkrat ni možna. "Nadvoz Peruzzijeva je bil zgrajen istočasno kot nadvoz Ižanska cesta, zato je stanje na obeh nadvozih podobno. Žal obeh nadvozov ni mogoče sanirati istočasno. Po zaključku del na Ižanski cesti bosta DARS in MOL pristopila k sanaciji nadvoza," so odgovorili.

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec