L. PA. | 24. 4. 2024, 10:01

Spet so izbrali naj ljubljanski blok! Laskavi naslov je letos pripadel ...

Tina Kosec/Bobo

Naziva so se pravkar razveselili stanovalci večstanovanjske stavbe na ...

Akcija Naj ljubljanski blok, ki jo je Mestna občina Ljubljana začela leta 2006, se je v osmih letih precej dobro prijela. Meščani tako vsako leto nestrpno pričakujejo razglasitev bloka, ki si je v posameznem letu prislužil ta laskavi naziv.

Glavni namen akcije je spodbuditi stanovalce, ki živijo v večstanovanjskih stavbah, da vsakodnevno in po svojih najboljših močeh pripomorejo k temu, da je njihov življenjski prostor odraz čistega, urejenega in okolju prijaznega sobivanja.

Lani je naslov pripadel večstanovanjski stavbi na Kunaverjevi ulici 7 in 9 v ljubljanski Šiški oziroma Dravljah, Šiška pa se bo lahko bahala tudi letos, saj so se naziva pravkar razveselili stanovalci večstanovanjske stavbe na Pavšičevi ulici 4 v Četrtni skupnosti Šiška.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mestna občina Ljubljana (@mestnaobcinaljubljana)

Morda vas zanima tudi:

Blok deležen velikih investicij

Zmagovalni blok je bil zgrajen leta 1977, leta 2018 pa je bil deležen velikih investicijskih obnov, ki so obsegale toplotno izolacijo sten in podstrešja/strehe ter obnovo fasade in ogrevalnega sistema.

S tem so izboljšali tudi energetsko učinkovitost, saj ima stavba zdaj energetsko izkaznico B2. V tem času so zamenjali tudi večino oken.
 Naj blok je tudi skladen z okolico, kajti obnova je bila izvedena tako, da je fasada v prvotnih barvah.

Okoliška zemljišča sicer niso v lasti stanovalcev, vendar jih vzdržujejo na lastno iniciativo, kosijo travo, zasajajo korita in podobno.
 Tudi notranji skupni prostori so urejeni, blok ima enotne poštne nabiralnike ter zvonce oziroma domofone.

Blok ima tudi notranjo in zunanjo kolesarnico, označeno in prosto intervencijsko pot, (strmejšo) klančino za zagotavljanje dostopnosti ter skupno zbirno mesto za odpadke, na hodnikih in v skupnih prostorih pa uporabljajo senzorno luč, ki zaznava gibanje.
 Upravnik, podjetje Želva, d. o. o., aktivno sodeluje s stanovalci. 

In kakšne ugodnosti prejmejo stanovalci čislanega naj bloka? Plaketo in zastavo Naj blok, 20 sadik vrtnice Ljubljana in ponudbo Energetike Ljubljana za ugodnejšo električno energijo v skupnih prostorih za obdobje enega leta.

Zmagovalni blok na Pavšičevi.

Zmagovalni blok na Pavšičevi.

Nik Rovan, Mestna občina Ljubljana