A. B. | 9. 12. 2022, 10:01

Nekdanji mister Slovenije o tem, da bi morali biti vsaj v prazničnem času vsi enaki

L.K.

Naše uredništvo so v tem tednu obiskali mnogi Slovenci, med njimi tudi Matjaž Kumelj, ki je odprl svoje srce in daroval za družine potrebne pomoči. Mesto dobrodelnosti je tudi z njegovo pomočjo zaživelo.

Matjaž Kumelj je bil leta 2012 okronan za mistra Slovenije. Časten naziv, ki mu je pripadel, mu je še danes v ponos. A tudi v njem je veliko dobrodelnosti, kar je izkazal s tem, ko je obiskal naše Mesto dobrodelnosti in daroval za družine v stiski. "Z veseljem sem se odzval vaši akciji, saj je december tisti čas, ko moramo poskrbeti drug za drugega. To je tisti pravi čas decembrskih praznikov. Če z neko malenkostjo lahko pomagam nekomu polepšati zimske večere, božič ... je to zame nekaj najlepšega. Resnično! Vsaj v teh dneh bi morali na nek način biti vsi enaki," nam je zaupal.

Na spletnem mestu Metropolitan do vključno 9. decembra za družine v stiski zbiramo hrano in potrebščine, s katerimi bomo tem vsaj malo olajšali vstop v novo leto. 

"To je najmanj, kar lahko naredim ..." 

Od začetka akcije je k nam z vrečkami in paketi z najnujnejšimi življenjskimi potrebščinami prišlo že veliko dobrih ljudi, ki jim nikakor ni vseeno za sočloveka v stiski. "Vse zgodbe se me dotaknejo. Najbolj pa tiste, ko z glasbo pomagaš zbirati sredstva, nastopaš na odru, velikokrat narediš točko, ki je plesna, a zbiraš za nekoga, ki ni pokreten. Takrat se zavem, kako sem lahko srečen, da imam ta privilegij, da to delam, kar me veseli brez večjih ovir. Vse malenkosti so zanemarljivega pomena," nam je zaupal Kumelj in dodal, da si prizadeva pomagati v stiski in nuditi pomoč, če je to le mogoče. 

"Ko vidim iskrico v očeh, vem, da sem naredil dobro delo in prav to me napolni s pozitivno energijo."

Zaveda se, da so potrebe posameznikov raznolike, zato skuša pomagati z dobrinami, za katere ve, da jih bodo potrebovali. Kot glasbenik se zato udeležuje tudi dobrodelnih glasbenih dogodkov: "Če lahko pomagam s pomočjo glasbe oziroma nastopa, ko vidim, da ljudje uživajo, je moj namen uspešen." Za njegov prispevek se mu iskreno zahvaljujemo. 

L.K.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk