Uredništvo | 6. 6. 2024, 13:17

Nepričakovan dogodek na kočevski osnovni šoli: učitelj naj bi napadel učenko

Fotografija je simbolična.

Bobo

Obtožbo je na spletu objavil oče, ki je prepričan, da je bila njegova mladoletna hčerka žrtev napada zaposlenega na šoli. 

Na osnovni šoli na območju Kočevja je prišlo do neljubega dogodka, o katerem je bila obveščena tudi policija. Učitelj naj bi namreč poškodoval učenko, kar je privedlo do lažjih poškodb. Obtožbo je na spletu objavil oče, ki je prepričan, da je bila njegova mladoletna hčerka žrtev napada zaposlenega na šoli. 

Ljubljanska policija je za 24.ur potrdila, da so bili o dogodku obveščeni v torek v popoldanskih urah. Šola odgovarja, da je do lažje poškodbe prišlo, ko je želel učitelj učenki preprečiti "samovoljni odhod iz varstva vozačev". Glede na njihovo podano izjavo ni šlo za napad, temveč je učenka sama padla. 

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Borut Živulovič /Bobo

Šola zatrjuje, da so o dogodku takoj obvestili učenkine starše, zdaj pa opravljajo razgovore s prisotnimi ob incidentu. Kaj se je zares zgodilo na eni izmed izobraževalnih ustanov na območju Kočevja, preiskuje tudi policija, in sicer zaradi suma storitve kaznivega dejanja.

O ugotovitvah bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo, več informacij pa zaradi interesa preiskave in zaščite mladoletne osebe ne morejo deliti.

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec