STA/M.P. | 28. 10. 2022, 18:38

Napad na poslanca Grimsa: kako ga je opisal?

Bobo

Do incidenta naj bi prišlo v popoldanskih urah, ko je odhajal domov. 

Glede na objavo predsednika SDS Janeza Janše na Twitterju, je bil napaden poslanec SDS Branko Grims. Janša je ob tem zapisal, da so bili v neposredni bližini policisti, ki so napadalca videli, vendar jim je pobegnil.

Napadalec naj bi Grimsa potisnil po stopnicah ob parkirišču, pri čemer se je ta komaj ujel, da ne bi padel po tleh, je poročal Pop TV po pričevanjih samega poslanca. Nasilnež naj bi ga med odhajanjem tudi močno pljunil od zadaj po laseh in hrbtu.

"Doživel sem resen fizični napad na poti iz parlamenta na stopnicah v parkirišče Maxija. Neznan moški je pritekel za menoj in me silovito porinil po stopnicah." 

Dogodek je že prijavil policiji, kjer so potrdili, da napad preiskujejo.

"Območje DZ je pokrito z varnostnimi kamerami, zato identifikacija za pristojne ne bi smela biti težka," je na Twtterju še zapisal prvak SDS.

Policisti zbirajo obvestila in izvajajo potrebne ukrepe tako za izsleditev neznanca, kot tudi za zaščito žrtve, so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana.

Ob tem poudarjajo, da dogodke z elementi nasilja obravnavajo z ničelno toleranco ter jih ostro obsojajo, saj je vsako nasilno dejanje, bodisi verbalno ali fizično, nedopustno.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije